Zaharova otkrila šta tačno želi Vladimir Putin: O ove 4 stvari nema pogovora, a za jedno neće ni da čuje!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

RUSIJA

Zaharova otkrila šta tačno želi Vladimir Putin: O ove 4 stvari nema pogovora, a za jedno neće ni da čuje!

Ona je naglasila da ne može biti govora o zamrzavanju sukoba kako bi se ponovo naoružao režim u Kijevu

Objavljeno:

Mirovna inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina ostaće univerzalni i dugoročni recept za rešavanje sukoba u Ukrajini, izjavila je za RIA Novosti portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Suština mirovne inicijative predsednika Rusije je bila povlačenje ukrajinskih oružanih snaga iz novih ruskih regiona - Donjecka Narodna Republika (DNR), Luganska Narodna Republika (LNR), Zaporožja i Hersonske oblasti, odbijanje Kijeva da podnese zahtev za članstvo u NATO, ukidanje svih zapadnih sankcija Rusiji, obezbeđivanje prava ruskog govornog stanovništva Ukrajine - podsetila je ona, odgovarajući na pitanje da li su ruski mirovni predlozi za Ukrajinu danas validni.

Ona je naglasila da ne može biti govora o zamrzavanju sukoba kako bi se ponovo naoružao režim u Kijevu, već o njegovom konačnom završetku.

- Naravno, mirovna inicijativa ruskog predsednika ostaće univerzalni i dugoročni recept za rešavanje ukrajinskog sukoba, jer sadrži način da se eliminišu njegovi osnovni uzroci - zaključila je Zaharova.

Bonus video:

02:23

FRANCUSKA RATUJE S RUSIJOM U AFRICI! Darko Trufunović upozorava: Postoji opasnost od ruskih službi tokom Makronove posete Srbiji

(Espreso/Agencije/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.