Medvedev obrisao pod Makronom, pa izustio nešto potpuno suludo: Pazite šta je izneo u javnost, da li je realno?
Dmitrij Medvedev, Foto: Artem Priakhin / Zuma Press / Profimedia

TINJA

Medvedev obrisao pod Makronom, pa izustio nešto potpuno suludo: Pazite šta je izneo u javnost, da li je realno?

Durov je prošlog vikenda uhapšen u Parizu odmah po sletanju iz Azerbejdžana zbog tvrdnji da je zbog nesaradnje sa francuskim vlastima "kriv za niz zločina koji su se dogodili u Francuskoj", a u vezi sa kojima je neka informacija postojala na njegovoj mreži

Objavljeno:

Politički proces koji se vodi protiv osnivača Telegrama Pavela Durova je politički, uprkos tvrdnjama francuskog predsednika Emanuela Makrona da to nije slučaj, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RusijeDmitrij Medvedev.

Durov je prošlog vikenda uhapšen u Parizu odmah po sletanju iz Azerbejdžana zbog tvrdnji da je zbog nesaradnje sa francuskim vlastima "kriv za niz zločina koji su se dogodili u Francuskoj", a u vezi sa kojima je neka informacija postojala na njegovoj mreži.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram /Pavel

Medvedev je francuskim vlastima predložio da, ako već vode proces protiv Durova, uhapse i osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga, pošto se slične stvari mogu pronaći i na njegovoj platformi.

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedevfoto: Profimedia

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ranije je rekla da izjave francuskih zvaničnika o hapšenju Durova odražavaju uništavanje vrednosti slobode govora.

"Zvanični Pariz ne pokazuje samo prezir, već i ukidanje prethodno deklarisanih vrednosti, uključujući slobodu govora", napisala je Zaharova na svom telegram kanalu.

 Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Razgovarajući sa učesnicima Specijalne vojne operacije, Medvedev je rekao da u ovom trenutku nema važnijeg zadatka za Rusiju od pobede u SVO.

"Naša zemlja trenutno nema važniji zadatak od pobede u Specijalnoj vojnoj operaciji", istakao je on.

Bonus video:

04:12

SRUŠEN JE MIT NEPOBEDIVOG PUTINA, RUSIJA VIŠE NIJE BEZBEDNA Analitičari: Ukrajina je potpuno ovladala proizvodnjom OVOG ORUŽJA

(Espreso/ RT Balkan/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.