Trese se svet zbog Zaharove! Njena izjava uteruje strah u kosti, nije nimalo naivno "Situacija može da eskalira!"
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

bliski istok

Trese se svet zbog Zaharove! Njena izjava uteruje strah u kosti, nije nimalo naivno "Situacija može da eskalira!"

Zemlje regiona mogu samostalno da rešavaju postojeće probleme i nesuglasice političkim i diplomatskim putem, poručuju iz Moskve

Objavljeno:

Jačanje američkog prisustva na Bliskom istoku može da dovede do eskalacije, mi se zalažemo za to da strane odustanu od akcija koje mogu dovesti do toga, rekla je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom vesti da su Sjedinjene Američke Države razmestile svoje trupe na Bliskom istoku i da su se pripremile za nepredviđene situacije.

"Jačanje vojnog prisustva SAD na Bliskom istoku, posebno u istočnom Mediteranu, Crvenom moru i oblasti Persijskog zaliva, predstavlja pretnju po dalju eskalaciju. Dovoljno je podsetiti da je navodna mirovna operacija 'Čuvar prosperiteta', koju je Vašington pokrenuo početkom godine, rezultirala napadima SAD i Velike Britanije na teritoriju Jemena i u praksi samo dovela do zaoštravanja situacije u ovom delu sveta", rekla je Zaharova.

Ruska strana je, kako je dodala, ubeđena da "zemlje regiona mogu samostalno da rešavaju postojeće probleme i nesuglasice političkim i diplomatskim putem".

"Ohrabrujemo sve zainteresovane strane da zauzmu odgovoran pristup kako bi sprečili dalju spiralu nasilja, prepunu opasnih posledica po regionalnu i globalnu bezbednost", poručila je portparolka MSP-a Rusije.

Bonus video:

04:12

SRUŠEN JE MIT NEPOBEDIVOG PUTINA, RUSIJA VIŠE NIJE BEZBEDNA Analitičari: Ukrajina je potpuno ovladala proizvodnjom OVOG ORUŽJA

(Espreso/RT/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.