OD ORBANOVE ODLUKE PODRHTAVA PLANETA! Mađar izneo OPASNU STVAR u JAVNOST, PUTIN NA NOGAMA - TEKTONSKE PROMENE!
Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

nije naivno

OD ORBANOVE ODLUKE PODRHTAVA PLANETA! Mađar izneo OPASNU STVAR u JAVNOST, PUTIN NA NOGAMA - TEKTONSKE PROMENE!

Ukazao je da je Rusija jasno stavila do znanja da će njene trupe napredovati sve dok ne obezbede teritoriju svoje zemlje

Objavljeno: 12:55h

Svaka nedelja nas "približava ratu", a Evropa sebi "možda približava ruske snage" finansiranjem ukrajinskih napada na rusko tlo, upozorio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

On je u intervjuu za mađarski javni radio rekao da svaka nedelja donosi nešto ''što ukazuje na ulazak u rat i kao primer naveo izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenbega da Ukrajina, osim samoodbrane, ima pravo da koristi oružje koje je donirao Zapad za napad na Rusiju, prenosi MTI.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

Ukazao je da je Rusija jasno stavila do znanja da će njene trupe napredovati sve dok ne obezbede teritoriju svoje zemlje i upozorio da podrška Ukrajini u napadima na rusko tlo "nosi rizik približavanja ruskih snaga nama".

Orban smatra da evropski lideri moraju da budu pod pritiskom da donose odluke u korist mira, a da proratne političare treba ''oterati".

- Hajde da preuzmemo inicijativu i pustimo da dođe do prekida vatre i pregovora pre nego što se nađemo usred velikog evropskog rata - rekao je Orban.

Rusija i Ukrajina
Rusija i Ukrajinafoto: PRINTSCREEN / YOUTUBE/ EMPERORTIGERSTAR

Dodao je da Mađarska ne planira da ponovo uvede obavezni vojni rok i poručio da se Brisel neće pitati o tome, jer je, kako je rekao, "neprihvatljivo da drugi donose odluke o mađarskoj krvi".

Bonus video:

00:51

OVO JE RAZLOG MAĐARSKE BLOKADE VOJNE POMOĆI UKRAJINI! Stručnjaci otkrili: Orban ima svoj glavni interes KOJI SE NEĆE PROMENITI

(Espreso/Blic/Agencije/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.