OVA ŽENA JE DIREKTNO UDARILA NA PUTINA! Ono što je IZJAVILA uteruje STRAH U KOSTI - PLANETA SE ORI OD NJENIH REČI!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/ Daily Mail

DRAMA

OVA ŽENA JE DIREKTNO UDARILA NA PUTINA! Ono što je IZJAVILA uteruje STRAH U KOSTI - PLANETA SE ORI OD NJENIH REČI!

Dodala je da će to izneti tekom neformalnih razgovora u Pragu

Objavljeno:

Zapadne države ne bi trebalo da blokiraju Ukrajinu da upotrebi oružje za napad na rusku teritoriju, izjavila je za Politico finska ministarka spoljnih poslova Elina Valtonen.

Vojne mete

"Ukrajina ima pravo da napada ciljeve na strani agresora ako su vojne mete", rekla je je Valtonen, govoreći uoči sastanka ministarka spoljnih poslova NATO-a u glavnom gradu Češke.

Rat u Ukrajini/Ilustracija
Rat u Ukrajini/Ilustracijafoto: SERGEY BOBOK / AFP / Profimedia

Dodala je da će to izneti tekom neformalnih razgovora u Pragu, istovremeno vršeći pritisak na NATO saveznike da stvore predvidljiviji tok finansiranja za Ukrajinu. Vojnu pomoć uzurpirali su politički sukobi, a Ukrajina je bila prisiljena da čeka mesecima da američki Kongres odobri paket pomoći vredan 61 milijardu dolara, što je uzrokovalo manjak streljiva koji je Rusiji omogućio napad.

Valtonen je rekla da Moskva takođe iskorišćava ograničenja koja su saveznici nametnuli na sposobnost Ukrajine da koristi dalekometne projektile.

"Mislim da je valjan argument da Rusija sada namerno postavlja neko oružje odmah iza granice kako bi možda sprečila protivnapad, pa to moramo uzeti u obzir", rekla je.

Bonus video:

04:18

DOZVOLA ZA GAĐANJE CILJEVA U RUSIJI NIJE ODLUKA NATO PAKTA! Zoronjić: Rizik od eskalacije samo ako Ukrajina upotrebi OVO oružje

(Espreso/Index.hr/Politico/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.