PUTIN PONOVO ZAPRETIO, SPOMENUO TREĆI SVETSKI RAT! Ovakvog ga NISMO VIDELI, ŽIVCI MU PUKLI! Sve IZNEO JAVNO!
Vladimir Putin, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

NERVOZAN

PUTIN PONOVO ZAPRETIO, SPOMENUO TREĆI SVETSKI RAT! Ovakvog ga NISMO VIDELI, ŽIVCI MU PUKLI! Sve IZNEO JAVNO!

"Stalna eskalacija može dovesti do ozbiljnih posledica"

Objavljeno: 10:14h

Ruski predsednik Vladimir Putin je ponovo zapretio zemljama NATO-a zbog napora da se Ukrajini dozvoli da upotrebi zapadno oružje za napad na Rusiju.

Stoltenberg je rekao da zabranu treba ukinuti

O tome je posebno govorio generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je pozvao članice koje snabdevaju Ukrajinu oružjem da ukinu zabranu upotrebe oružja za napade na vojne ciljeve u Rusiji.

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenbergfoto: EPA-EFE/J.J. Guillen

"Ukrajini su vezane ruke zbog ograničenja upotrebe zapadnog oružja na ruskoj teritoriji. To veže ruke Ukrajincima i veoma im otežava odbranu. Mislim da je vreme da se preispitaju neka od ovih ograničenja", naglasio je Stoltenberg.

On je dodao da Kijev ima pravo da se brani i da stoga "ima pravo da napada legitimne vojne ciljeve van Ukrajine". Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da su zemlje EU duboko podeljene oko ove teme.

"Uklanjanje ograničenja upotrebe zapadnog oružja je odluka koju treba da donese svaka država članica. To je njihova odgovornost. Niko ne može naterati državu članicu da ukine ta ograničenja", rekao je on.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/ Daily Mail

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta upozoravao Zapad da rizikuje globalni rat zbog Ukrajine i da bi direktan sukob između Rusije i NATO-a značio da je planeta na ivici Trećeg svetskog rata.

"Predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, posebno u malim zemljama, moraju biti svesni da se igraju vatrom. Moraju da imaju na umu da su njihove zemlje uglavnom male i veoma gusto naseljene. I to je faktor koji treba da imaju u vidu pre nego što budu pričali o udaru duboko u rusku teritoriju", rekao je Putin.

NATO
NATOfoto: Profimedia

"Stalna eskalacija može dovesti do ozbiljnih posledica", dodao je Putin u Taškentu.

Bonus video:

05:19

MOGUĆ SUKOB RUSIJE I NATO SNAGA General u penziji upozorio: Putin spreman na nuklearni rat ODRŽAVAJU BOJEVE GLAVE U PUNOM STANJU

(Espreso/Mondo/I.V./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.