recept
Priprema nikad jednostavnija, a doručak nikad ukusniji: Uživaćete u svakom zalogaju ovog peciva, nećete se pokajati
Obožavaće ih cela porodica, a idealne su za doručak ili večeru
Pripremite ruske piroške na jedinstven način sa testom od krompira. Obožavaće ih cela porodica, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 100 g krompira
- 50 g maslaca
- 350 g oštrog brašna
- 2 jaja
- mleko
- pavlaka
- šunka
Priprema:
Kvasac razmutiti u posudi, dodati 3 kašike mleka i ostaviti da ukisne. U poseban sud staviti kuvani krompir, brašno, maslac i dva žumanceta, pa dodati kvasac.
Sve dobro izmešati, posoliti i ostaviti da testo nadođe. Testo nakon toga izručiti na dasku i podeliti na četvrtaste komade, nadevati mešavinom pavlake i mlevene šunke.
Zavijati kao piroške, pa pržiti na dosta masti.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!