Posne palačinke bolje nego one sa jajima i mlekom: Uživajte u omiljenom jelu i fantastičnom ukusu i u ovom periodu
Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

mnoge interesuje

Posne palačinke bolje nego one sa jajima i mlekom: Uživajte u omiljenom jelu i fantastičnom ukusu i u ovom periodu

Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama

Objavljeno:

Uvek je dobro vreme za palačinke. Čak i tokom posta.

Možete ih puniti orašastim plodovima, šećerom, marmeladom ili nekom vrstom posnog krema. Najbolje bi bilo da tople palačinke pospite šećerom i orasi da bi se bolje topile i bile ukusnije.

Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama bez ijednog jajeta ili mleka.

Sastojci:

  • 300 grama brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 50 ml ulja
  • 600 ml vode
  • džem od kajsije
  • mlevenih oraha
Palačinke
foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

Priprema:

U činiji pomešati brašno, so i šećer i mešati žicom. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Kada ste sjedinili, dodajte malo ulja i vode. Dok dodajete vodu, umutite žicom da razbijete sve nastale grudvice. Ovo morate da radite nekoliko minuta da biste postigli pravi efekat. Smesa je spremna. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći palačinke.

Stavite jednu mericu smese i pecite oko dva minuta sa obe strane dok ne porumeni. Na kraju palačinke napunite džemom od kajsija ili nekim drugim džemom, a zatim pospite orasima. Takođe, danas se mogu kupiti posni namazi, kao i posni mleveni keks. Ako ste ljubitelj ovih kombinacija, možete i bez griže savesti uživati u njima.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Republika/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.