Najbrža čokoladna torta sa laganim filom i orasima: Ne treba rerna, samo se slaže i odmah jede, gotova za 20 minuta
Torta sa piškotama, Foto: Printscreen/youtube/Binin Sahan

BOŽANSTVENA!

Najbrža čokoladna torta sa laganim filom i orasima: Ne treba rerna, samo se slaže i odmah jede, gotova za 20 minuta

Ne uključujete rernu, treba vam samo 20-ak minuta da je pripremite, a nema onog kome se neće dopasti.

Objavljeno:

Ko kaže da su samo komplikovane torte ukusne. Verovatno onaj ko nije probao ovo čokoladno savršenstvo sa piškotama i orasima.

Kada želite da očas posla pripremite neki lep slatkiš onda je torta sa piškotama i čokoladnim kremom pravi izbor za vas. Ne uključujete rernu, treba vam samo 20-ak minuta da je pripremite, a nema onog kome se neće dopasti.

Recept smo našli na italijanskom kulinarskom kanalu, a u komentarima su se samo nizale pohvale.

Vreme pripreme:

20 minuta

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 250 ml mleka
Čokoladna torta sa piškotama
Čokoladna torta sa piškotamafoto: Printscreen/youtube/Binin Sahan

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 1 jaje
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g putera
  • 100 ml slatke pavlake
  • Za preliv:
  • 200 ml slatke pavlake
  • 120 g tamne čokolade
  • 50 g oraha

Priprema:

U dublju posudu sipajte 250 ml mleka. Kalup od 24 cm obložite providnom folijom. Piškote na kratko uronite u mleko, pa ih slažite u kalup. Potrebno je da obložite dno, ali i ivice.

U dublju posudu sipajte pola litra mleka. Dodajte mu jaje, četiri kašike šećera, četiri kašike kukuruznog skroba, pa sve to lepo umešajte. Kuvajte ga na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.

Pred kraj kuvanja dodajte 100 g tamne čokolade, zajedno promešajte. Potom dodajte i 100 g putera, pa lepo sve sjedinite. Potom dok je jš na šporetu dodajte i 100 ml slatke pavlake. Sve dobro promešajte da dobijete gladak krem.

Napravljeni i malo prohlađeni fil izručite preko piškota. Potom vrh pokrijte još jednim redom piškota umočenim u mleko.

Zatvorite prozirnom folijom odozgo, pa stavite da se hladi barem šest sati.

Zagrejte 200 ml slatke pavlake da ne proključa i dodajte 120 g tamne čokolade da se istopi. Kada ste lepo sjedinili pavlaku i čokoladu, dodajte izmrvljene orahe.

Tortu izvaditi iz frižidera i stavite na tacnu tako što ćete je okrenuti naopako da donji deo sada bude vrh.

Odozgo stavite ganaš sa orasima. Namažite i sa strane. Kratko ohladite i možete je služiti.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/24sedam/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.