Najpenastija torta sa bezbroj slojeva, svaki zalogaj se topi se ustima: Recept nikad lakši, a ukus će vas šokirati
Foto: Printscreen/youtube/Boone Bake 분 베이크

BOŽANSTVENA

Najpenastija torta sa bezbroj slojeva, svaki zalogaj se topi se ustima: Recept nikad lakši, a ukus će vas šokirati

Ako želite da probate nešto novo i neuobičajeno ovog leta kada je reč o domaćim slatkišima, ovaj lagani dezert je nešto što ne smete propustiti

Objavljeno:

Torte od palačinki jedan su od omiljenih dezerata za sladokusce koji preferiraju lagane i tanke kore, a ova varijanta je jednostavno božanstvena ukoliko uživao u gorko-slatkom ukusu kakaoa.

Ona se priprema veoma jednostavno: napravite specijalnu smesu za palačinke, ispržite ih, a potom sledi priprema laganog i veoma kremastog fila od samo tri sastojka.

Ovaj jednostavan dezert je savršen za letnje dane zbog svoje teksture i ukusa, a najbolje je da odstoji u frižideru preko noći kako bi sutradan pružila najbolje moguće osveženje. Ako volite brze i jednostavne torta koje se ne peku, probajte i recept za voćnu tortu sa piškotama.

Sastojci:

  • 400 ml mleka
  • 30 g putera
  • 2 kašike kakao praha + još za dekoraciju
  • 50 g šećera + 70 g šećera
  • 80 g brašna
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice instant kafe
  • 600 ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira
Torta od palačinki i šlaga
Torta od palačinki i šlagafoto: Printscreen/youtube/Boone Bake 분 베이크

Recept za tortu od palačinki:

U šerpi pomešajte mleko, puter, 2 kašike kakao praha i 50 g šećera, pa mešajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi i sve lepo ne sjedini. Sipajte u hladnu posudu.

Zatim dodajte prosejano brašno, pa dobro umutite žicom tako da ne bude gromuljica.

U odvojenoj posudi umutite 2 jajeta, pa ih dodajte prethodnoj smesi i dobro promešajte. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider da se ohladi, pa izvadite i dodajte 2 kašičice instant kafe i razmutite.

Sipajte smesu tanko na podmazan tiganj i pržite kao klasične palačinke.

U duboku posudu sipajte 600 ml slatke pavlake, 70 g šećera (može i malo arome vanile), pa umutite mikserom. Dodajte krem sir, pa mutite još malo dok ne dobijete fin i gust fil.

Stavite na dno kalupa ili na tacnu jednu do dve palačinke (zavisi koliko su tanke), pa nanesite ovaj beli fil, zatim preklopite novom palačinkom i tako ređajte sve dok ne potrošite materijal.

Za kraj, ukrasite kakao prahom po ukusu. Odložite u frižider na 3-4 sata.

Bonus video:

00:17

Torta Milice Đurđević Stamenkovski

(Espreso/glossy/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.