recept
Savršen izbor za vruće letnje dane: Sladoled torta iz pleha koja se ne peče, a ukus fantazija - topi se u ustima
Ovaj desert je savršena kombinacija hladnog, kremastog i bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Kada temperature porastu, ništa ne može da se uporedi sa osvežavajućom sladoled tortom. Ovaj desert je savršena kombinacija hladnog, kremastog i bogatog ukusa koji će vas oduševiti. Idealna je za uživanje u toplim letnjim danima, kada želite da se osvežite i zasladite na poseban način, a recept je baš lagan.
Sastojci: 200 g mlevenih oraha, 200 g plazma keksa, 200 ml slatke pavlake, 200 ml kisele pavlake, vanilin, po želji šlag za dekoraciju, 2 pune kašike šećera u prahu, 50 g rastopljene čokolade.
Priprema torte:
1. Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilinom. Slatku pavlaku takođe umutiti, pa sve spojiti. Podeliti na 2 dela.
2. U jedan deo dodati mleveni plazma keks i 3-4 kašike mleka, a u drugi deo dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i ekstrakt maline ili jagode. Sve dobro sjediniti.
3. Pleh obložiti providnom folijom. Na dno rasporediti čokoladni deo, a preko njega deo sa mlevenim orasima. Preko staviti nekoliko piškota umotanih u mleko. Staviti u zamrzivač na dva sata. Zatim, okrenuti na poslužavnik.
4. Odozgo umutiti 100 g šlag kreme i posuti seckanim orasima. Ponovo staviti u zamrzivač da se dobro ohladi.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!