Najkremastija princes krofna torta za kojom su svi odlepili: Čuvena poslastica na sasvim drugačiji način - savršeno
Kremasta torta princes krofna, Foto: Printscreen/youtube/ The Perfect Home

uuuh, kakVA je

Najkremastija princes krofna torta za kojom su svi odlepili: Čuvena poslastica na sasvim drugačiji način - savršeno

Verujemo da ćete poznati kolač zameniti ovom tortom jer je ultra kremasta, sočna i baš savršena poslastica

Objavljeno:

Za poslasticu princes krofne ste čuli, ali za tortu koja se isto zove i vrlo slično pravi? Mnogi baš i nisu.

Donosimo vam recept za neobičnu i vrlo kremastu torticu koju ćete češće praviti nego što mislite. Ako ipak volite originalne princes krofne, imamo recept i za njih.

Sastojci:

40 g listova badema

Za fil:

  • 2 jajeta
  • 120 g šećera
  • 15 g vanilinog šećera
  • 500 ml mleka
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 250 g krem sira
Torta princes krofna
Torta princes krofnafoto: Printscreen/youtube/ The Perfect Home

Za testo:

  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 80 g putera
  • 120 g brašna
  • 4 jajeta

Recept za tortu princes krofna:

Kako biste napravili ovu tortu prvo pomešajte jaja, šećer, kukuruzni skrob i vanilini šećer. Promešajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte mleko u smes, promešajte i kuvajte na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri. Prebacite smesu u staklenu činiju i pokrijte najlonskom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Isecite puter na kockice i prelijte mlekom i vodom pa zagrevajte na laganoj vatri dok se puter ne otopi. Kada smesa počne da ključa dodajte 120 g brašna. Mešajte na ringli 2 minuta, skinite sa vatre i ostavite da se testo ohladi na sobnoj temperaturi 5 minuta. U testo ubacite 4 jajeta jedno po jedno. Polako dodajte poslednje jaje koje ćete prvo da izmutite metlicom. Kada se testo polako odvaja od kašike, gotovo je. Na pleh stavite papir za pečenje i testo prebacite u vreću za šlag.

Vrećom ga u kružnim pokretima istiskujte u obliku kruga, ostavljajući sredinu praznu. Kako iscedite jedan krug pospite u testo listićima badema, premažite jajetom, opet istiskujte testo, pospite bademima.

Pecite 35 minuta na 180°C, pa ostavite testo da odstoji još 10 minuta sa isključenom rernom i otvorenim vratima. Kada se ohladi isecite ga popreko na dva dela. Zatim umutite mikserom fil u činiji koji ste stavili na stranu. Dodajte krem sir i izmešajte sve lopaticom. Smesu prebacite u vreću za šlag i potom filujte jednu polovinu testa dok ne potrošite sav fil. Poklopite drugom polovinom testa i po želji pospite odozgo šećer u prahu.

Bonus video:

02:45

Mladenačka torta i obraćanje

(Espreso/stvarukusa/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.