![U testo za palačinke obavezno dodajte jedan tajni sastojak: Biće vazdušaste i penasto mekane kao nikad pre](/data/images/2023/09/12/13/1431987_untitled_ls.jpg)
nema boljih!
U testo za palačinke obavezno dodajte jedan tajni sastojak: Biće vazdušaste i penasto mekane kao nikad pre
Postoji bezbroj varijanti za pripremu omiljene poslastice, međutim, ovaj recept obećava da će biti neodoljivo meke i vazdušaste
Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mleko.
Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone. Postoje i recepti naših starih, sa tajnim sastojcima koji su takođe davali psoeban šmek palačinkama.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 gr brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ulja
- Ulje za premazivanje tiganja
![Palačinke](/data/images/2023/11/07/09/1458694_unnamed_ff.jpg?ver=1723455791)
Priprema:
Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.
![Palačinke](/data/images/2023/11/09/17/1459692_slatka-pavlaka-u-smesi-za-palacinke_ff.jpg?ver=1723455916)
Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!