Sočne i preukusne - domaće baunti kocke koje se ne peku: Savršena poslastica gotova očas posla, obožavaćete je
Foto: Printscreen/youtube/ Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica

predobro!

Sočne i preukusne - domaće baunti kocke koje se ne peku: Savršena poslastica gotova očas posla, obožavaćete je

Pratite naše korake i uverite se sami zašto će ova poslastica postati vaš novi favorit

Objavljeno:

Da li ste ikada poželeli da napravite brzu i ukusnu poslasticu bez mnogo muke i obigravanja oko rerne? Baunti kocke s kokosom, koje se ne peku, savršen su kolač za sve koji vole kombinaciju čokolade i kokosa.

Sa samo šest osnovnih sastojaka i bez potrebe za rernom, ove kocke su idealne za brzu pripremu. Pratite naše korake iz recepta i uverite se sami zašto će ova poslastica postati vaš novi favorit!

Vreme pripreme:

15 minuta + 40 minuta hlađenje

Sastojci:

  • 100 g keksa (po mogućstvu neutralnog ukusa)
  • 120 g tamne čokolade
  • 40 g kokosovog ulja
  • 250 g grčkog jogurta
  • 200 g kokosa
  • 1 kašika meda
  • 150 g čokolade (po izboru: tamne ili mlečne)
  • 1 kašika kokosovog ulja za treći sloj
Baunti kolač
foto: Printscreen/youtube/ Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica

Priprema:

1. Sameljite keks ili ga stavite u plastičnu kesu sa ziperom i dobro izlupajte oklagijom.

2. Pomešajte ga s rastopljenom tamnom čokoladom i kokosovim uljem.

3. Dobijenu smesu čvrsto pritisnite na dno kalupa i stavite u zamrzivač da se stegne.

4. Dobro izmešajte grčki jogurt, kokos i med dok ne dobijete gustu i jednoličnu smesu.

5. Ravnomerno rasporedite preko baze.

6. Za čokoladni preliv istopite dodatnu čokoladu sa kašikom kokosovog ulja i nežno prelijte preko belog sloja.

7. Ostavite u frižideru da se stegne najmanje 40 minuta pre serviranja.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.