predobro!
Sočne i preukusne - domaće baunti kocke koje se ne peku: Savršena poslastica gotova očas posla, obožavaćete je
Pratite naše korake i uverite se sami zašto će ova poslastica postati vaš novi favorit
Da li ste ikada poželeli da napravite brzu i ukusnu poslasticu bez mnogo muke i obigravanja oko rerne? Baunti kocke s kokosom, koje se ne peku, savršen su kolač za sve koji vole kombinaciju čokolade i kokosa.
Sa samo šest osnovnih sastojaka i bez potrebe za rernom, ove kocke su idealne za brzu pripremu. Pratite naše korake iz recepta i uverite se sami zašto će ova poslastica postati vaš novi favorit!
Vreme pripreme:
15 minuta + 40 minuta hlađenje
Sastojci:
- 100 g keksa (po mogućstvu neutralnog ukusa)
- 120 g tamne čokolade
- 40 g kokosovog ulja
- 250 g grčkog jogurta
- 200 g kokosa
- 1 kašika meda
- 150 g čokolade (po izboru: tamne ili mlečne)
- 1 kašika kokosovog ulja za treći sloj
Priprema:
1. Sameljite keks ili ga stavite u plastičnu kesu sa ziperom i dobro izlupajte oklagijom.
2. Pomešajte ga s rastopljenom tamnom čokoladom i kokosovim uljem.
3. Dobijenu smesu čvrsto pritisnite na dno kalupa i stavite u zamrzivač da se stegne.
4. Dobro izmešajte grčki jogurt, kokos i med dok ne dobijete gustu i jednoličnu smesu.
5. Ravnomerno rasporedite preko baze.
6. Za čokoladni preliv istopite dodatnu čokoladu sa kašikom kokosovog ulja i nežno prelijte preko belog sloja.
7. Ostavite u frižideru da se stegne najmanje 40 minuta pre serviranja.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!