Recept za čuveni tortu ''Nemačka krtica'' za kojom je svet odlepio: Svaki zalogaj se topi u ustima, preukusna je
Torta nemačka krtica, Foto: Print Screen Youtube/Silvana's Kitchen

predobro!

Recept za čuveni tortu ''Nemačka krtica'' za kojom je svet odlepio: Svaki zalogaj se topi u ustima, preukusna je

Torta krtica ima svoje obožavatelje širom sveta, a tačno poreklo nije poznato

Objavljeno:

U Nemačkoj je poznaju pod nazivom maulwurfkuchen, vole je u Britaniji, Meksiku, na Havajima…

Torta krtica je prepoznatljiva po karakterističnom izgledu krtičnjaka koji se dobija mrvljenjem biskvita, a najčešće sadrži i banane, šlag ili maskarpone.

Recept je prilično lagan, a ukus ove savršene poslastice ćete pamtiti godinama. A uvek možete napraviti i čuvenu kapri toru koja se topi u ustima!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 180 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 3 kašike vanilin šećera
  • 50 g brašna
  • 20 g kakaa u prahu
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 100 g mlevenih badema
  • 110 g narendane čokolade
  • 600 g slatke pavlake
  • 3 kašike učvršćivača za šlag
  • 2 banane
  • ½ limuna
Torta krtica
Torta krticafoto: Print Screen Youtube/Silvana's Kitchen

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 °C.
  • Pleh obložite papirom za pečenje.
  • Umutite belanca bjelanjke s malo šećera u čvrst sneg.
  • Maslac penasto izmešajte s malo šećera i vanilin šećerom, poa postepeno dodajte žumanca.
  • Umutite brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu.
  • Umutite sneg od belanaca i dodajte malo strugane čokolade
  • Prebacite testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta.
  • Ostavite da se potpuno ohladi.
  • Nožem zarežite oko ivice biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm.
  • Kašikom izdubite središte biskvita oko 1 cm duboko, te izmrvite kolač u posudu.
  • Umutite šlag s učvršćivačem, vanilin šećerom i ostatkom šećera.
  • Umešajte ostatak strugane čokolade.
  • Banane ogulite, presecite po dužini napola i nakapajte limunovim sokom.
  • Na izdubljeni biskvit rasporedite iseckane banane i premažite ih šlagom.
  • Kašikom izmrvite komade torte na vrh.
  • Ostavite tortu da se ohladi u frižideru najmanje 1 sat

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/zenablic/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.