Kremasta, lagana i voćna: Brza jogurt torta je sve što vam treba ovog leta - svaki zalogaj se topi (RECEPT)
Voćna torta, Foto: Printscreen/youtube/Home Made Recipes

FANTAZIJA!

Kremasta, lagana i voćna: Brza jogurt torta je sve što vam treba ovog leta - svaki zalogaj se topi (RECEPT)

Prave sladokusce visoke letnje temperature ne mogu da spreče da uživaju u kremastim dezertima, jednostavno je potrebno da se prilagode sezoni.

Objavljeno:

Jedan od takvih sezonskih je popularna "jogurt torta" za koju je korišćenje rerne minimalno, a užitak u ukusima je maksimalan.

Sezona svežih kupina je počela tako da je sada idealno vreme za kolače u kojima je ovo zdravo voće zvezda. Ukoliko volite brze letnje i voćne poslastice, probajte voćnu tortu koaj se ne peče.

Recept za jogurt tortu sa kupinama

Potrebno je:

- šećer kristal 3 kašike

- brašno 3 kašike

- 1 jaje

- gusti jogurt 600 ml

- slatka pavlaka 500 ml

- listići želatina 3 komada

- šećer u prahu 200 g

- kupine 300 g

Voćna torta sa kupinama
Voćna torta sa kupinamafoto: Printscreen/youtube/ Home Made Recipes

Priprema:

Najpre pripremite biskvit. U posudi umutite žumance i šećer dok ne dobijete penastu smesu i zatim umešajte brašno. U drugoj posudi mikserom umutite belance u čvrsti sneg, te ga pažljivo umešajte u smesu žumanca, šećera i brašna. Biskvit izlijte u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite 10-ak minuta na 180 stepeni dok ne dobije zlatnožutu boju.

Dok se biskvit hladi, pripremite fil.

Najprije umutite slatku pavlaku u šlag. Listove želatina nakvasite u vodi dok ne omekšaju i zatim ocedite. Jednu čašu jogurta u loncu zagrejte do vrenja i dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi. U posebnoj posudi pomešajte preostali jogurt i šećer i dodajte otopljeni želatin sa jogurtom.

U smesu umešajte i šlag, kada je fil spreman, dodajte sveže kupine i pažljivo promešajte kako bi se spojile sa filom. Fil izlijte na biskvit u kalupu i kolač stavite u frižider da se ohladi. Servirajte ga hladnog, sa nekoliko svežih kupina kao ukras.

Probajte i druge super recepte!

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/zenablic/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.