preukusno
Najkremastija sladoled torta sa napolitankama: Potrebna su samo 4 sastojka - gotova za 10 minuta (RECEPT)
Sladoled torta sa napolitankama od četiri sastojka je najkremastija
Ima li išta lepše od osvežavajuće poslastice po ovim velikim vrućinama... Od malo sastojaka, bez puno truda i uloženog vremena spremite sladoled tortu sa napolitankama.
Ovo su potrebni sastojci za recept:
kondenzovano mleko - 200 mililitara
čokoladne napolitanke - 300 grama
slatka pavlaka - 400 mililitara
maskarone ili neki drugi sir - 180 grama
Priprema:
Napolitanke usitnite u blenderu, sve dok ne dobijete praškastu smesu, pa ih lepo usitnine u dno kalupa kako bi dobili finu koricu.
Ubacite u frižider da se stegne.
U drugoj činiji umutite maskarpone sa slatkom pavlakom. Čim se smesa zgusne dodajte kondenzovano mleko i još malo mutite. Fil nanesite na koru i lepo izjednačite.
Prekrijte sa folijom i vratite u frižider da se stegne. Po svojoj želji možete da ukrasitu ovu savršenu tortu sa mrvicama čokolade, orašastim plodovima...
U videu ispod pogledajte ceo postupak pripreme:
Da podsetimo, da osim ove torte svojim ukućanima možete da napravite još jednu preukusnu poslasticu - turski kolač kazandibi.
Bonus video:
(Espreso/N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!