POSNE PUNJENE PAPRIKE U BELOM SOSU: Baka Jela podelila pravi delikates koji će se svideti svima
Posne punjene paprike, Foto: Bakina kuhinja

bakina kuhinja

POSNE PUNJENE PAPRIKE U BELOM SOSU: Baka Jela podelila pravi delikates koji će se svideti svima

Uživajte, pravi delikates posnoga jela!

Objavljeno:

Pravi delikates, posne punjene paprike u belom sosu prvi put na kanalu.

Potrebno je:

paprike 8-10 kom

1 glavica crnog luka

Posne punjene paprike
foto: Bakina kuhinja

1 rendana šargarepa

100 gr seckanih šampinjona

4 kašike obarenog pirinča

1 krompir na kockice

slatka ml paprika i tucana

ml biber po želji

suvoga začina

ceckano celera ili peršuna

1 paradajz

2 čena belog luka

ulje

1 puna kašika brašna

1 / 2 Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Luk iseckati šargarepu izrendati i šampinjone iseckati na kockice pa propržiti na ulju. Kad se proprži skinut sa vatre.

Dodati baren pirinač, krompir na kockice, slatku i tucanu papriku. Izjednačiti. Po želji suvi začin ml bibeer i celerov list. Sve izjednačiti. Paprike oprati izvaditi seme i puniti paprike kašikom

Zatvarati kriškama paradajza. Redjati u šerpu ili vatrostalnu činiju pa dodati vode do pola paprika. Premazati uljem poklopiti folijom ili poklopcem i peći u rerni na 220 stepeni C 50 minuta, U tiganj sipati malo ulja i staviti kašiku brašna i 2-3 seckana čena beloga luka.

Kad malo zarumeni sipati vode toliko da se formira redji sos. Dodati u njega suvog začina pa izvaditi paprike iz rerne i preliti, Vratiti u rernu još 5 minuta. Servitati toplo. Uživajte, pravi delikates posnoga jela!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.