recept
POSNA PAŠTETA OD SOJE: Oduševićete se kremastom strukturom koja osvaja na prvi zalogaj, gotova za par minuta
Preukusan namaz idealan za dane Petrovskog posta
Najbolji recept za posnu paštetu koji ćete videti, oduševićete se kremastom strukturom koja osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 2 šoljice soje
- 20 maslina
- 4 kisela krastavca
- 1 čen belog luka
- prstohvat peršunovog lista
- so
- biber
- par kašika tečnosti iz krastavaca
Priprema:
Operite soju pa je ostavite potopljenu u vodi preko noći. Sutradan je procedite i kuvajte sat vemena, sve dok ne omekša.U blender stavite soju, krastavce, beli luk, masline i peršunov list. Posolite i pobiberite. Blendajte sve dok ne dobijete paštetu. Tokom blendanja sipajte malo tečnosti iz kiselih krastavaca, da malo razredite smesu. Čuvajte paštetu u hermetički zatvorenoj posudi.
Bonus video:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!