recept
Recept za brzinsko testo za pravu italijansku picu morate zapisati: Korice će biti hrskave, a svaki zalogaj sočan
Testo za picu je važna komponenta ovog jela, a kada je ukusno i još se i brzo priprema, tada je pun pogodak
Kupovno testo za picu ne može nikada da nadmaši domaće, a uz ovaj recept napravićete ga očas posla.
Sastojci:
- 400 g običnog brašna, plus dodatak za posipanje
- 7g kesica brzog suvog kvasca
- 1 kašičica fine morske soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike maslinovog ulja, plus dodatno za kapanje
- 1 kašika kukuruznog brašna, palente ili griza
Recept za brzinsko testo za picu:
Za testo za picu zagrejte rernu na najvišu temperaturu, oko 240°C, pre nego što počnete da pravite testo. Stavite 2 velika pleha za pečenje, da se zagreju. Pomešajte brašno, kvasac, so i šećer u posudi za mešanje. Napravite udubljenje u sredini i dodajte ulje, a zatim dodajte oko 225 ml vode da se dobije testo. Istresite na pobrašnjenu površinu i mešajte 1 minut, samo dok ne postane glatko. Ostavite da se diže, dok pripremate prelive za picu.
Razvaljajte jednu po jednu lopticu na lagano pobrašnjenoj površini, prečnika oko 25 cm. Pospite veliki kvadrat papira za pečenje kukuruznim brašnom, a zatim podignite testo na papir. Razvucite ga i pritisnite vrhovima prstiju dok ne bude prečnika oko 30 cm. Sredina treba da bude oko 5mm, a kora oko 1cm duboka. Ponovite da napravite drugu koru za picu.
Namažite pice sosom i dodajte prelive. Prelijte sa malo ulja i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre pečenja, da testo počne da se diže. Gurnite pice na prethodno zagrejane tepsije. Pecite 10-15 minuta dok osnova ne postane zlatna i hrskava.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Stvarukusa/L.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!