![Recept za brzinsko testo za pravu italijansku picu morate zapisati: Korice će biti hrskave, a svaki zalogaj sočan](/data/images/2024/05/28/14/1509602_img-8205_ls.jpg)
recept
Recept za brzinsko testo za pravu italijansku picu morate zapisati: Korice će biti hrskave, a svaki zalogaj sočan
Testo za picu je važna komponenta ovog jela, a kada je ukusno i još se i brzo priprema, tada je pun pogodak
Kupovno testo za picu ne može nikada da nadmaši domaće, a uz ovaj recept napravićete ga očas posla.
Sastojci:
- 400 g običnog brašna, plus dodatak za posipanje
- 7g kesica brzog suvog kvasca
- 1 kašičica fine morske soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike maslinovog ulja, plus dodatno za kapanje
- 1 kašika kukuruznog brašna, palente ili griza
Recept za brzinsko testo za picu:
Za testo za picu zagrejte rernu na najvišu temperaturu, oko 240°C, pre nego što počnete da pravite testo. Stavite 2 velika pleha za pečenje, da se zagreju. Pomešajte brašno, kvasac, so i šećer u posudi za mešanje. Napravite udubljenje u sredini i dodajte ulje, a zatim dodajte oko 225 ml vode da se dobije testo. Istresite na pobrašnjenu površinu i mešajte 1 minut, samo dok ne postane glatko. Ostavite da se diže, dok pripremate prelive za picu.
![Testo za najukusniju picu](/data/images/2024/05/28/14/1509610_img-8292_ff.jpg?ver=1720209250)
Razvaljajte jednu po jednu lopticu na lagano pobrašnjenoj površini, prečnika oko 25 cm. Pospite veliki kvadrat papira za pečenje kukuruznim brašnom, a zatim podignite testo na papir. Razvucite ga i pritisnite vrhovima prstiju dok ne bude prečnika oko 30 cm. Sredina treba da bude oko 5mm, a kora oko 1cm duboka. Ponovite da napravite drugu koru za picu.
Namažite pice sosom i dodajte prelive. Prelijte sa malo ulja i ostavite da odstoji 10-15 minuta pre pečenja, da testo počne da se diže. Gurnite pice na prethodno zagrejane tepsije. Pecite 10-15 minuta dok osnova ne postane zlatna i hrskava.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Stvarukusa/L.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!