NAJBOLJA VOĆNA TORTA SA JAGODAMA I ČOKOLADOM ZA SVAKU PRILIKU: Svaki zalogaj se topi pod nepcima - pravo BOŽANSTVO
Torta sa jagodama, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

UKUSNA, SLATKA I PRAVA LETNJA

NAJBOLJA VOĆNA TORTA SA JAGODAMA I ČOKOLADOM ZA SVAKU PRILIKU: Svaki zalogaj se topi pod nepcima - pravo BOŽANSTVO

Priprema ukusnih i osvežavajućih poslastica ne mora biti komplikovana, čak ni u vrelim letnjim danima

Objavljeno:

Ako tražite savršen spoj voćne svežine i bogatog čokoladnog ukusa, na pravom ste mestu. Predstavljamo vam recept za tortu od jagoda i čokolade koja će oduševiti sve ljubitelje slatkih delicija. Ova torta je idealna za sve prilike, bilo da je u pitanju porodično okupljanje, rođendan ili jednostavno uživanje u popodnevnom desertu.

Recept za ovu tortu je jednostavan i zabavan, a rezultat je pravi gastronomski užitak. Sa pripremom koja traje samo 25 minuta i pečenjem od 20 minuta, dobićete savršenu tortu u rekordnom roku. Uz naš detaljan vodič, priprema ove torte će biti jednostavna i zabavna. Sada, hajde da krenemo u kulinarsku avanturu i napravimo ovu divnu tortu od jagoda i čokolade!

Vreme pripreme:

45 minuta

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 3 kašike glatkog brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 50 g vanilin šećera
  • 500 ml pavlake za šlag
  • 15 g želatina u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml pavlake za šlag

Priprema:

1. Za biskvit umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu penasta.

2. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve sjedinite.

3. Umutite belanca i lagano ih umešajte u smesu sa žumancima.

4. Pecite smesu u kalupu prečnika 26 cm na 180 stepeni oko 10 minuta. Ohladite biskvit.

5. Za krem od jagoda napravite želatin prema uputstvu na pakovanju i ostavite ga da nabubri.

6. U mikser dodajte jogurt od jagoda i smrznute (ili sveže) jagode, te sve izmiksajte u gladak krem.

7. Zagrejte krem i dodajte šećer po ukusu. Zagrevajte tek toliko da se šećer rastvori. Potom dodajte pripremljeni želatin.

8. Umutite pavlaku za šlag, pa lagano varjačom umutite kremu od jagoda u šlag.

9. Namažite kremu na ohlađeni biskvit i ohladite tortu u frižideru najmanje 4 sata.

10. Napravite glazuru od vruće pavlake za šlag u kojoj ste rastopili komadiće čokolade.

11. Nakon što se torta ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom i kurasite jagodama. Ohladite tortu dodatno i uživajte u ovom laganom i osvežavajućem desertu.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/T.M./24sedam/V.I.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.