NEPREVAZIĐENA LETNJA KAPRI TORTA SA MALINAMA: Kremasto zadovoljstvo koje će nestati sa tacne očas posla
Kapri torta sa malinama, Foto: Printscreen/youtube/ Čarobna Kuhinja

recept

NEPREVAZIĐENA LETNJA KAPRI TORTA SA MALINAMA: Kremasto zadovoljstvo koje će nestati sa tacne očas posla

Kapri torta je čuvena poslastica čija priprema zahteva malo više vremena, ali se isplati

Objavljeno:

Često se služi na proslavama, a danas vam predlažemo da isprobate ovajmalo drugačiji recept za poznatu tortu. Pravi se sa mekanim beze korama od oraha, a premazuje želeom koji ste obogatili i malinama.Na kraju ide neprevaziđeni vanila fil i čokoladna glazura. Niko neće odbiti parče.

Sastojci:

Za koru:

9 belanaca 300 g šećera 2 kašike brašna 1 kašika sirćeta 300 g seckanih ili mlevenih oraha

Za fil:

600 ml mleka 2 kesice pudinga od vanile 300 g šećera 9 žumanaca 250 g putera

Za žele:

500 g jagoda 100 g malina 300 g šećera 2 kesice pudinga od jagoda

Žele za kapri tortu na kori
Žele za kapri tortu na korifoto: Printscreen/youtube/ Čarobna Kuhinja

Za glazuru:

100 g čokolade 60 ml slatke pavlake

Priprema:

Kako se pravi kora?

Belanca ulupajte u čvrst šne postepeno dodajući šećer, pa dodajte sirće i još malo mutite, a onda lagano umešajte brašno i orahe. Dobijenu smesu sipajte u dublji pleh, koji ste obložili pek papirom, da kora bude deblja. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Žele nije težak za pripremu:

Jagode i maline odmrznite i procedite svu vodu, pa pomešajte sa šećerom i izblendirajte. Stavite da se kuvaju i kada smesa provri dodajte puding. Kuvajte uz neprestano mešanje, dok se sastojci lepo ne sjedine.

Ovako se pravi fil:

Žumanca penasto umutite sa šećerom, pa dodajte puding. Lepo sjedinite da nema grudvica, pa smesu sipajte u mleko koje ste stavili da se greje. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Fil ponovo umutite, pa dodajte umućeni puter sobne temeprature i sve dobro sjedinite mikserom.

Najlakši način za čokoladnu glazuru:

Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom.

Ređanje torte:

Preko ohlađene kore premažite žele od jagoda i malina i opet ostavite da se stegne u frižideru, pa sipajte preko fil. Dobro razmažite i prelijte čokoladnom glazurom.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/T.M./Direktno/stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.