HLEB PUNJEN SIROM I POVRĆEM ODLIČAN ZA UŽINU ILI VEČERU: Brzo se sprema, a ukus je FANTASTIČAN
Punjeni hleb, Foto: Printscreen/YT/Delicious Homemade Recipes

recept

HLEB PUNJEN SIROM I POVRĆEM ODLIČAN ZA UŽINU ILI VEČERU: Brzo se sprema, a ukus je FANTASTIČAN

Punjeni hleb za piknik, bogat je sirom i povrćem i pravi se brzo, neverovatnog je izgleda, poput jela iz restorana

Objavljeno:

Punjeni hleb za užinu, bogata sirom i povrćem je zapravo punjena mocarelom, umućenim puterom od spanaća i sočnim paradajzom. Najbolje je da se jede topla. Dobra stvar je u tome što možete da iskoristite stari hleb, jer će se peći u rerni. Možda ćete želeti da napravite i grumanski hleb punjen kobasicama i sirom. Evo i kako se pravi punjeni hleb za užinu, bogat sirom i povrćem!

Sastojci:

1 velika vekna

2 duge crvene paprike, narezane na četvrtine

300 g salame

4 čena belog luka, grubo iseckana

Hleb, Punjeni hleb
foto: Kuhinja Valentina Mašković

4 kašike maslinovog ulja

150 g neslanog putera, omekšanog

Šaka bebi spanaća, grubo iseckanog, plus nekoliko dodatnih celih listova

Sitno narendana kora 1 limuna i ceđeni sok

Šaka peršuna, grubo iseckanog

300 g mocarele, narezane

2 velika paradajza, narezana

Šaka listova bosiljka

Recept za punjenu veknu za užinu, bogatu sirom i povrćem

Zagrejte rernu

Za punjenu veknu za užinu, bogatu sirom i povrćem, zagrejte rernu na 180ºC. Stavite veknu na papir za pečenje i isecite u razmacima od 2cm, ali tako da sve kriške ostanu spojene na dnu. Ostavite na stranu. U pleh za pečenje stavite paprike i beli luk, pokapajte maslinovim uljem i pecite 25 minuta dok paprike ne omekšaju. Odložite paprike i držite pleh pri ruci.

Napravite puter od spanaća

Za puter od spanaća umutiti puter električnom mikserom, pa umutite spanać, limunovu koricu i sok, peršun i salamu i beli luk iz kalupa za pečenje (ulje rezervisati). Umutite malo crnog bibera i malo soli po ukusu.

Pecite punjenu veknu

Između kriški hleba namažite puter od spanaća, pa dodajte paprike (po želji prvo ogulite), mocarelu, paradajz i listove spanaća i bosiljka. Po vrhu prelijte uljem iz pleha (i dodatnim puterom, ako želite), pa umotajte u papir za pečenje i foliju i pecite 30-35 minuta. Poslužite odmah ili držite umotano. Uživajte u punjenoj vekni za užinu!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.