najbolji
DA JE TITO IMAO OVAKAV KOLAČ NA DVORU, GDE BI MU BIO KRAJ: Zavolećete ga više od ŽENE I LJUBAVNICE, ime SVE GOVORI
Dok se kora peče spojiti orahe, šećere i rum da masa bude maziva. Premazati preko džema.
S ovim kolačem nema greške.
Obožavaju ga i deca i odrasli, a zbog naziva je još više poželjan.
Reč je o kolaču "Pijani Isidor", a u nastavku pročitajte kako se pravi.
U mnoštvu recepata, našli smo onaj najbolji za vas.
KORA:
4 jajeta
150 g šećera
150 g putera
1 kašika kakaoa
120 g mlevenih oraha
70 g brašna
1/2 kesica praška za pecivo
Za premaz:
4 kašike džema od kajsija ili malina
Za I nadev:
250 g mlevenih oraha
4 kašike prah šećera
1 vanil šećer
1,5 dl ruma
Za čokoladni nadev:
4 jajeta
200 g šećera
3 kašike kakaoa
250 g putera
Za glazuru:
100 g čokolade za mesnju
100 g putera
PRIPREMA
Umutiti maslac, šećer, žumanca pa lagano dodavati kakao, orahe i brašno sa praškom za pecivo. U to umešati umućena belanca sa prstohvatom soli. Masu sipati u podmazan i brašnom posut đuveč (oko 38x22 cm) i razvući je.
Peći oko 20 minuta na 200'C. Pečenu koru ohladiti i premazati džemom.
Dok se kora peče spojiti orahe, šećere i rum da masa bude maziva. Premazati preko džema.
Takođe dok se kora peče umutiti malo jaja i šećer pa uz dodatak kakaoa kuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, ohladiti da bude mlako i mikserom spojiti sa maslacem sobne tempetature. Staviti u frižider 15-20 minuta, a onda naneti preko sloja od oraha. Staviti u frižider dok se napravi glazura.
Istopiti zajedno čokoladu i puter pa preliti preko čokoladnog nadeva.
Po želji, a ne mora možete ukrasiti kolač.
Kolač ostaviti u frižider preko noći.
Pred služenje iseći na kocke i to nožem koga stalno stavljate pod mlaz vrele vode.
Može se poslužiti uz žele od malina koji daje osvežavajuću notu.
(Espreso/Coolinarka/Prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!