![STARINSKI RECEPT ZA NAJBOLJI SRPSKI PASULJ KAKAV SE NEKAD PRAVIO: Čorbast ručak će vas dobro zasititi- nema boljeg](/data/images/2023/11/07/20/1458959_corbast-pasulj-u-serpi_ls.jpg)
uuh, kakav ukus!
STARINSKI RECEPT ZA NAJBOLJI SRPSKI PASULJ KAKAV SE NEKAD PRAVIO: Čorbast ručak će vas dobro zasititi- nema boljeg
Verujemo da ćete ga od sad samo ovako spremati jer je toliko ukusan, da je pitanje hoće li ostati za dva dana
Ma nema domaćinskijeg i srpskijeg ručka od pravog, dobro začinjenog pasulja. Donosimo vam recept za jelo na kašiku koje obožavate!
Spremite ga već sutra za ručak i obradujte celu porodicu.
Sastojci (za 6 osoba)
- pola kilograma šarenog pasulja
- pola kilograma praziluka
- pola glavice crnog luka
- šolja soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika mešavine začina
- so
- kafena šoljica ulja
Način pripreme
Nalijte pasulj hladnom vodom i ostavite da stoji nekoliko sati, dok ne nabubri. Prospite vodu. Posle toga ga, stavite u lonac i nalijte novom vodom i pustite da provri, odnosno da se uhvati bela pena. Potom i tu vodu prospite.
![Pasulj, Čorbast pasulj](/data/images/2023/11/07/20/1458963_pasulj-u-serpi_ff.jpg?ver=1706281354)
Zatim pasulj nalijte trećom vodom, pa onda dodajte sitno seckani praziluk, sa sve perima, i sitno seckani beli luk.
U međuvremenu, naseckani crni luk izdinstajte na ulju u posebnom tiganju, pa ga dodajte praziluku i belom luku.
![Pasulj, Tavče](/data/images/2022/09/12/20/1253953_tavce1_ff.jpg?ver=1706281388)
Potom lonac poklopite i ostavite dva sata da se lagano kuva na tihoj vatri. Kada je kuvanje gotovo, nalijte sok od paradajza i ostavite na vatri da se kuva još desetak minuta. Obavezno se zasladite i turkim mokrim kolačem posle ručka!
![Pasulj](/data/images/2023/08/19/08/1419919_pasulj2_ff.jpg?ver=1706281405)
Uz ovako pripremljen čorbasti pasulj najbolje ide salata od kiselog kupusa sa tucanom paprikom.
BONUS VIDEO
(Espreso/Krstarica/M.K/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!