ima li išta bolje od ovoga?
ZABORAVLJENA TORTA KOJU NAŠE BAKE PRAVE NA NAJBOLJI NAČIN: "Ledena kraljica" - 2 kremasta fila koja niko ne odbija
Naše bake prave zaboravljenu tortu "Ledenu kraljicu" sa dva kremasta fila koja niko ne odbija
Nikada nam nije dosta torti, kolalča, pita i drugih poslastica.
Svi smo navikli da nam mame i bake spremaju uvek ono što volimo, kao što je torta Beli anđeo koja svojim filom pobeđuje svaku drugu.
Međutim, to nije jedina poslastica koja će vam biti omiljena, kada vidite kako se pravi torta Ledena kraljica koja je skroz zaboravljena.
Raskošna, kremasta, bogata filom...
Svidećete vam se prvo priprema, a tek kad je probate...
Ovo su sastojci za recept:
Za kore treba:
50 g maslaca
15 belanaca
300 g bele čokolade
18 kašika šećera
30 kašika mlevenih orasa
3 kašike brašna
Za prvi fil:
250 g maslaca
15 žumanaca
75 g bele čokolade
300 g šećera
Za drugi fil:
500 ml slatke pavlake
Za glazuru:
125 g maslaca
200 g bele čokolade
Sada ide priprema:
Umutite pet belanaca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šest kašika šećera, kašiku brašna i na kraju deset kašika mlevenih oraha. Ispecite tri takve kore. Na svaku koru sipajte po 100 grama bele čokolade rastopljene sa maslacem. Skuvajte žumanca na pari sa šećerom. Dodajte rastopljenu belu čokoladu. U prohlađenu smesu dodajte penasto umućen maslac. Umutite slatku pavlaku.
Ređajte koru prelivenu čokoladom, žuti fil, slatku pavlaku i tako dok ne utrošite sav materijal. Ukrasite tortu glazurom napravljenom od bele čokolade rastopljene sa maslacem, aonda i ukrasite po želji.
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!