NAJMEŠKE POSNE PEKARSKE KIFLE: Profesionalni pekari u njih stavljaju 1 sastojak - testo mekano i naredni dan
Posne pekarske kifle u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

nećete više ići u pekaru

NAJMEŠKE POSNE PEKARSKE KIFLE: Profesionalni pekari u njih stavljaju 1 sastojak - testo mekano i naredni dan

Najmekše posne pekarske kifle profesionalnih kuvara, jer u njih stavljaju kiselu vodu, pa testo bude mekano i naredni dan

Objavljeno:

Navikli smo da jedemo testo svaki dan, jer na poslu uglavnom se oslanjamo na pekaru kada je hrana u pitanju.

Domačice kada imaju vremena kod kuće uglavnom prave starinsku proju, gibanicu, pitu sa mesom... a sve to je ukusnije od kupovnih peciva.

Pošto uskoro počinje veliki Božićni post, a da ne bi morali da se odričete mrsne hrane za vas su tu posne pekarske kifle koje uz ajvar, ljutenicu, pinđur idu kao podmazane.

Testo se topi u ustima zbog mekoće, a na posao možete da ih nosite i drugi dan.

Kvasac u činiji
Kvasac u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Profesionalni pekari u njih stavljaju kiselu vodu za mekano testo.

Recept je tu, a ovo su sastojci:

ulje za premazivanje kiflica

1200g brašna

1 kašika soli

1 kesica suvog kvasca (7g)

Testo u činiji
Testo u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

1 kašika šećera

600ml kisele vode

100g posnog margarina

100ml obične vode

Testo na stolu
Testo na stolufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

3 kašike ulja

Način pripreme je sledeći:

U jednoj činijici promešajte suvi kvasac sa jednom kašikom brašna.

Nalijte zatim 100ml tople vode pa dodajte 1 kašiku šećera.

Promešajte i ostavite oko desetak minuta da kvasac nadođe.

Ugrejte kiselu vodu da bude mlaka.

U brašno dodajte so i promešajte.

Napravite rupicu u sredini pa dodajte nadošli kvasac, toplu kiselu vodu i 3 kašike ulja.

Razvlačenje testa
Razvlačenje testafoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Zamesite glatko testo, nauljite ga. pokrijte najlon kesom i ostavite na toplom da nadođe.

Kada je testo nadošlo kidajte loptice veličine šake i oklagijom razvijte četvrtast oblik.

Namažite margarinom sobne temperature,zasecite i urolajte kiflice.

Posne pekarske kifle u plehu
Posne pekarske kifle u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Ređajte ih u nauljen pleh ili pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih uljem i ostavite da još nadođu dok se rerna ne zagreje.

Rernu uključite na 180 °C i kada se zagreje pecite kiflice dok lepo ne porumene.

Otopite ostatak margrina na vatri i premažite kifle kako bi dobile lepši sjaj.

Bonus video:

00:48

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU!

(Espreso/Posnajela.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.