nećete više ići u pekaru
NAJMEŠKE POSNE PEKARSKE KIFLE: Profesionalni pekari u njih stavljaju 1 sastojak - testo mekano i naredni dan
Najmekše posne pekarske kifle profesionalnih kuvara, jer u njih stavljaju kiselu vodu, pa testo bude mekano i naredni dan
Navikli smo da jedemo testo svaki dan, jer na poslu uglavnom se oslanjamo na pekaru kada je hrana u pitanju.
Domačice kada imaju vremena kod kuće uglavnom prave starinsku proju, gibanicu, pitu sa mesom... a sve to je ukusnije od kupovnih peciva.
Pošto uskoro počinje veliki Božićni post, a da ne bi morali da se odričete mrsne hrane za vas su tu posne pekarske kifle koje uz ajvar, ljutenicu, pinđur idu kao podmazane.
Testo se topi u ustima zbog mekoće, a na posao možete da ih nosite i drugi dan.
Profesionalni pekari u njih stavljaju kiselu vodu za mekano testo.
Recept je tu, a ovo su sastojci:
ulje za premazivanje kiflica
1200g brašna
1 kašika soli
1 kesica suvog kvasca (7g)
1 kašika šećera
600ml kisele vode
100g posnog margarina
100ml obične vode
3 kašike ulja
Način pripreme je sledeći:
U jednoj činijici promešajte suvi kvasac sa jednom kašikom brašna.
Nalijte zatim 100ml tople vode pa dodajte 1 kašiku šećera.
Promešajte i ostavite oko desetak minuta da kvasac nadođe.
Ugrejte kiselu vodu da bude mlaka.
U brašno dodajte so i promešajte.
Napravite rupicu u sredini pa dodajte nadošli kvasac, toplu kiselu vodu i 3 kašike ulja.
Zamesite glatko testo, nauljite ga. pokrijte najlon kesom i ostavite na toplom da nadođe.
Kada je testo nadošlo kidajte loptice veličine šake i oklagijom razvijte četvrtast oblik.
Namažite margarinom sobne temperature,zasecite i urolajte kiflice.
Ređajte ih u nauljen pleh ili pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite ih uljem i ostavite da još nadođu dok se rerna ne zagreje.
Rernu uključite na 180 °C i kada se zagreje pecite kiflice dok lepo ne porumene.
Otopite ostatak margrina na vatri i premažite kifle kako bi dobile lepši sjaj.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!