napravite je već danas
NAJLAKŠA TORTA SA ČOKOLADOM I GRIZOM KOJA SE SPREMA ZA POLA SATA: Neodoljiva i sočna - poslastica koja svima uspeva
Najlakša torta sa čokoladom i grizom se sprema za pola sata, neodoljiva i sočna poslastica koja svima uspeva
Naše žene kada prave kolače i torte uvek se trude da to bude baš domaćinski.
Zna se da se peku kore, prave jednostavni filovi, ali postoje i jednostavne pripreme, a da ukus ostane isti.
Čokoladne torte su oduvek glavne u našim kućama, jer je čokolada slatkiš koji svi volimo.
Sada je ispred vas malo drugačija, a u pitanju je torta sa čokoladom i grizom.
Ovo su potrebni sastojci za recept:
Prvi sloj:
65 g crne čokolade
600 ml mleka
2 kašike ekstrakta vanile
100 g pšeničnog griza
50 g šećera
25 g nezaslađenog kakaoa
Drugi sloj:
100 ml slatke pavlake
300 ml mleka
50 g pšeničnog griza
35 g skroba
35-40 g šećera
1 pomorandža
Ovako se priprema torta:
Pomorandžu stavite u vodu sa sodom bikarbonom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Pomešajte griz i kakao i dobro promešajte, zatim dodajte šećer i vanilu.
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte smesu sa grizom i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte smesu od griza u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom.
Stavite u frižider dok prirpemate drugi fil. Skrob pomešajte sa šećerom i grizom i dobro promešajte.
Sipajte sok od pomorandže i dodajte rendanu koru i sjednite. U šerpu sipajte mleko i dodajte belu smesu sa grizom, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Slatku pavlaku umutite, pa dodajte fil i dobro sjedinite mikserom. Stavite preko čokoladnog fila i poravnajte.
Pospite rendanom čokoladom i stavite čokoladnu tortu sa grizom u frižider preko noći.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!