![OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Reept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave](/data/images/2023/09/29/19/1441589_corba-sa-povrcem-i-piletinom-u-tanjiru_ls.jpg)
vratiće vas u život
OVA JESENJA ČORBA SA POVRĆEM I PILETINOM JE PUNA VITAMINA: Reept je najprostoji - stare Srpkinje je sada prave
Jesenju čorbu sa povrćem i piletinom stare Srpkinje spremaju u ovom periodu po najprostijem receptu
Miholjsko leto se ne predaje, ali za hladne zimske dane moramo da se spremimo.
Iako je vreme već sada promenljivo, jutra su sveža kao i večeri, pa samim tim jedna jesenja čorba sa povrćem i piletinom će vam dobro doći za ručak.
Možete da je jedete kao glavno jelo, a možete i uz nju neko pečeno meso i krompir.
Prijaće vam jer je ukusna i puna vitamina.
![Seckanje piletine](/data/images/2023/09/29/19/1441599_piletina_ff.jpg?ver=1696009141)
Recepata ima mnogo, ali ovi sastojci su jedinstveni i nabavite ih već sutra i skuvajte je savršenu čorbu:
2 litre vode
400 grama pilećeg belog mesa
jedna zelena paprika
jedan krompir
![Seckanje krompira](/data/images/2023/09/29/19/1441591_krompir_ff.jpg?ver=1696009151)
jedna šargarepa
jedan crni luk
jedna crvena paprika
ulje
peršun
so
![Crni luk u šerpi](/data/images/2023/09/29/19/1441593_crni-luk_ff.jpg?ver=1696009161)
kisela pavlaka
biber
jedno jaje
Sada je pred vama način pripreme:
![Piletina, crni luk u šargarepa u šerpi](/data/images/2023/09/29/19/1441597_piletina-i-povrce-u-serpi_ff.jpg?ver=1696009177)
Propržiti crni luk na ulju. Oljuštiti krompir i oprati i iseći na kocke. Dodati luku krompir i dodati vodu. Kad se krompir skuva, ručnim miserom izblendati.
Pileće grudi iseći na komade, papriku i crvenu i zelenu oprati i iseći, kao i šargarepu. Dodati da se kuva sa izblendanim krompirom. Kuvati dok se meso i povrće ne skuva.
![Kuvanje jesenje čorbe sa povrćem i piletinom](/data/images/2023/09/29/19/1441587_corba-sa-povrcem-i-piletinom_ff.jpg?ver=1696009193)
Na kraju umutiti jaje sa pavlakom i dodati zajedno sa biberom i soli. Kuvati ukusnu čorbicu još 5 minuta i posuti peršunom.
Prijatno uz jesenju čorbu sa povrćem i piletinom!
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!