sočno, kiselo, a preukusno
BAKE SA SELA SAMO OVAKO PRAVE TURŠIJU U TEGLI: Karfiol, zeleni paradajz i paprike - zimnica koja postoji vekovima
Turšija sa karfiolom, zelenim paradajzom i paprikama u tegli je zimnica koju bake sa sela vekovima unazad spremaju za zimu
Ako već niste krenuli da kupujete povrće za kiseljenje, vreme je da to uradite.
Kiseljenje kupusa je standardna zimnica, ali i barene paprike, ljute papričice, ajvar su takođe neizostavni u našem špajzu.
Bake sa sela u našoj zemlji spremaju turšiju na više načina, a pred vama je sada sa karfiolom, zelenim paradajzom i paprikama.
Nećete zažaliti ako je napravite, jer kao što znate naši stari ne greše u odabiru za zimnicu.
Za ovaj recept zapišite sledeće sastojke:
veza peršuna
1,5 kilogram zelenog paradajza
6 grančica celera
500 grama karfiola
2 kilograma paprika
Za salamuru:
3,5 litara vode
200 ml 6% sirćeta
240 grama soli
Evo kako se sprema:
Povrće dobro operite, očistite paprike od semena i naseckajte sve na krupnije komade.
Celer i peršun krupno naseckajte i stavite u posudu sa ostatkom proizvoda.
Sve dobro promešajte i počnite da punite tegle.
Salamuru pripremite tako što sve sastojke stavite u šerpu i kuvajte dok se so ne rastvori.
Ostavite da se ohladi, filtrirajte i napunite gotove punjene tegle za vašu domaću turšiju.
Šarena turšija sa karfiolom, zelenim paradajzom i paprikama je kao jesen u ukusnim teglama.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!