![UKISELJENI BELI LUK U TEGLI: Najbolja zimnica - recept naših starih je prost kao pasulj](/data/images/2023/09/28/18/1440709_ukiseljeni-beli-luk-u-tegli_ls.jpg)
vrhunski ukus
UKISELJENI BELI LUK U TEGLI: Najbolja zimnica - recept naših starih je prost kao pasulj
Ukiseljeni beli luk u tegli je najbolja zimnica naših starih, a recept je toliko prost da prostije ne može
Bez belog luka nema ni dobrog ručka. Svi volimo da ga stavljamo kako u dinstanje, kuvanje, prženje, a sa druge strane i da ga jedemo uz jela.
Ono što naše stare žene decenijama unazad prave za zimu jeste ukiseljeni beli luk.
Zimnica kakva samo može da se poželi, a još kad otvorite teglu i krenete da ga jedete uz razna kuvana jela, nećete moći da prestanete.
![Beli luk u činiji](/data/images/2023/09/28/18/1440703_beli-luk-u-ciniji_ff.jpg?ver=1695916847)
Za ovaj recept su vam potrebni ovi sastojci:
vruća voda za dopunjavanje
mlade glavice belog luka - količina po želji
sirće
![Beli luk u tegli](/data/images/2023/09/28/18/1440705_beli-luk-u-tegli_ff.jpg?ver=1695916858)
šećer - 1 kašika po tegli
1 tableta aspirina po tegli
1 kašika soli po tegli
![Sirće u tegli sa belim lukom](/data/images/2023/09/28/18/1440707_sirce-u-tegli-sa-belim-lukom_ff.jpg?ver=1695916873)
Sada sledi detaljna priprema:
Odaberite mlade oformljene glavice belog luka i očistite ih od spoljašnjih ljuski. Ako su velike, podelite ih. Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom.
Poređajte beli luk u tegle, a po želji možete dodati grančice mirođije. Svaku teglu napunite do 2/3 zapremine sirćetom, dodajte so i šećer i do vrha dopunite vrućom vodom. Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.
![Kiseljenje belog luka u tegli](/data/images/2023/09/28/18/1440711_zacin-u-tegli-sa-belim-lukom_ff.jpg?ver=1695916886)
Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama. Stavite po 1 tabletu aspirina u svaku teglu, zatvorite toplim poklopcima i okrenite tegle da tako stoje 12 sati.
Okrećite tegle još 3 dana, a nakon tog vremena, zimnica od kiselog belog luka je spremna za konzumiranje.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!