au, kakav ručak
OVAKVE LOVAČKE ŠNICLE NISTE JELI NI U STAROR JUGI: Zbog 1 TEČNOG SASTOJKA možete ih razdvajati GRISINOM (RECEPT)
Meke lovačke šnicle po ukusu i najvećih gurmana
Ovo je jedan od recepata koji se prenosi generacijski sa kolena na koleno! U Lovačke šnicle dodajte ovaj tečni sastojak i biće meke kao duša!
Sastojci:
- 500 g junećeg mesa
- 100 g brašna
- 2 kašike slatke crvene paprike
- 100 ml bujona
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- lovorov list
Priprema:
Šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte u brašno koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Propržite meso u zagrajnom tiganju, pa izvadite i dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Sipajte malo bujona i pavlake za kuvanje, kao i senf. Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Vratite meso, pa dodajte lovorov list i sipajte malo vode. Poklopite i krčkajte još nekih 15 minuta, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta.
Bonus video: Recept za šnicle punjene kajmakom
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!