OVAKVE LOVAČKE ŠNICLE NISTE JELI NI U STAROR JUGI: Zbog 1 TEČNOG SASTOJKA možete ih razdvajati GRISINOM (RECEPT)
Lovačke šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

au, kakav ručak

OVAKVE LOVAČKE ŠNICLE NISTE JELI NI U STAROR JUGI: Zbog 1 TEČNOG SASTOJKA možete ih razdvajati GRISINOM (RECEPT)

Meke lovačke šnicle po ukusu i najvećih gurmana

Objavljeno:

Ovo je jedan od recepata koji se prenosi generacijski sa kolena na koleno! U Lovačke šnicle dodajte ovaj tečni sastojak i biće meke kao duša!

Sastojci:

  • 500 g junećeg mesa
  • 100 g brašna
  • 2 kašike slatke crvene paprike
  • 100 ml bujona
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika senfa
  • lovorov list
Lovačke šnicle
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

Priprema:

Šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte u brašno koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Propržite meso u zagrajnom tiganju, pa izvadite i dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Sipajte malo bujona i pavlake za kuvanje, kao i senf. Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Vratite meso, pa dodajte lovorov list i sipajte malo vode. Poklopite i krčkajte još nekih 15 minuta, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta.

Bonus video: Recept za šnicle punjene kajmakom

00:54

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.