predlog za ručak
Poređajte MESO i POVRĆE u PEKAČ i DIGNITE SVE 4 u vis: Samo prave DOMAĆICE znaju da je ovo najbolji LETNJI RUČAK
Ovaj slasni ručak zasitiće i najveće gurmane
Samo iskusne domaćice znaju da je ovaj ručak najbolje praviti leti!
Sastojci
- 1 kg krompira
- 2-3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 svinjske šnicle
- 200-300 g svinjećih šnicli
- 5-6 šnitica slanine
- po potrebi svinjska mast
- so
- mleveni biber
- usvi biljni začin
- granule belog luka
- 1/2 čaše vode
Priprema
- Povrće očistite i isecite na krupnije komade. Pekač podmažite mašću: dno, ivice kao i poklopac. Prvo poređajte krompir, pospite sa malo začina. Onda preko krompira poređajte šnicle, seckano meso i slaninu. Pospite šnicle začinima (kobasice su već začinjene, a slanina slana).
- Preko mesa stavite šargarepu i crni luk pa i njih pospite sa malo začina. Sipajte pola čaše vode. Poklopite, stavite u rernu i pecite sat vremena na temperaturi od 220-240stC.
- Posle sat vremena otklopite jelo, vratite u rernu i pecite na 200st još pola sata. Na pola pečenja, posle 15-ak minuta, okrenite šnicle, kobasice i slaninu da porumene i sa druge strane.
SAVET
Za spremanje jela koristite pekač pošto on ima odignut poklopac tako da između jela može da struji para za vreme kuvanja, ali u istu svrhu može da posluži i dublja šerpa sa odignutim poklopcem pa i obična šerpa koju u tom slučaju treba napuniti samo do pola. Pored krompira, crnog luka i šargarepe, kao nekog najosnovnijeg i najšire korišćenog povrća možete po svom izboru dodati i tikvice, pečurke, cveklu, papriku ali je ovde u stvari predlog da se uz osnovno povrće koristi po malo od raznog od mesa, kobasica i slanine da poprime ukuse, mirise i začine jedno od drugog.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!