SJAJNA STVAR
RECEPT ZA POHOVANU PILETINU KOJI JE DRUGAČIJI OD SVIH OSTALIH: Samo vrhunski kuvari ovako spremaju
Recept za pohovanu piletinu je drugačiji od svih na koje ste inače navikli
Pohovanje piletine ne čini se kao komplikovan posao, ali postoje neki koraci koji bi se trebalo da sledite da bi ispala što sočnija iznutra i hrskavija spolja, tvrdi kuvar iz restorana Stove and Garden.
Prvi korak koji je bitan jeste obrada mesa – potrebno ga je istući čekićem, a to je najbolje uraditi tako da ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, stavite na dasku i udarate dok ne dobijete jednaku debljinu svih komada.
Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i seći na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za sečenje povrća, krompira i voća.
Kada krenete sa pohovanjem, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno – ono daje hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva recepta – u jednom se meso na kraju uvalja u hlebne mrvice, a u drugom, američkom, još se jednom dobro uvalja u brašno.
Bonus video
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!