DA BI VAM SUTLIJAŠ USPEO MORATE DA OBRATITE PAŽNJU KAKO STAVLJATE MLEKO U NJEGA: Samo TAKO će ispasti UKUSAN
Sutlijaš u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Marina's kitchen

zapamatite to

DA BI VAM SUTLIJAŠ USPEO MORATE DA OBRATITE PAŽNJU KAKO STAVLJATE MLEKO U NJEGA: Samo TAKO će ispasti UKUSAN

Ovaj recept će vam pokazati kako tačno da postupite

Objavljeno:

Da bi vam sutlijaš bio kremast morate da vodite računa kada i kako ubacujete mleko u njega.

Ovaj recept će vam pokazati kako tačno da postupite.

Sastojci

Potrebno je:

1 čaša pirinča

Sutlijaš
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

2 čaše vode

4 čaše mleka

8 kašika šećera

cimet

Sutlijaš
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema

Pirinač ocistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 1,5) i sipati 1 čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još dve čaše mleka. Ukuvati i toplo sipati u činije. Ohladiti i posuti cimetom.

Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.