OD SADA POSNU POGAČU NEĆETE SPREMATI BEZ 1 SASTOJKA: Čim DODATE to biće MEKANA
Pogača na tanjiru, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

preukusna

OD SADA POSNU POGAČU NEĆETE SPREMATI BEZ 1 SASTOJKA: Čim DODATE to biće MEKANA

Možete da je jedete uz bilo koji namaz

Objavljeno:

U toku je Vaskršnji post i ako nemate ideju šta da spremite jedan recept za svečanu posnu pogaču će vam dobro doći.

Možete da je jedete uz bilo koji namaz.

Sastojci:

500 ml kisele vode

200 ml ulja

1 kašičica šećera

Badnjača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 kašičica soli

40 g kvasca

oko 1 kg brašna

200 g margarina

Badnjača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

semenke po želji

Priprema:

U kiseloj vodi sobne temeprature rastvorite kvasac i šećer, pa ostavite par minuta da se aktivira. Zatim dodajte prosejano brašno, so i ulje i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Podelite testo na 4 dela od po 500 g i jedan deo od po 50 g i oblikujte lopte. Razuvicite jedan veći deo testa u tanak krug, pa premažite puterom.

Testo, Pogača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Preko stavite drugi veći deo testa koji ste isto razvukli oklagijom na pobrašnjenoj površini. Isecite krajeve, premažite istopljenim puterom i urolajte. Isecite krugove debljine 1 cm. Isto to uradite i sa druge 2 velike lopte od testa. Zatim u poređajte u okruglu tespiju koju ste obložili pek papirom, prvo spolja, pa popunite unutrašnji deo, a u sredinu stavite lotpicu najmanjeg testa.

Testo, Pogača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Pokrijte i ostavite da nadođe nekih 20 minuta. Premažite istopljenim puterom i pospite semenkama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta. Gotovu pogaču opet premažite istopljenim margarinom.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.