njam njam
TRIK ZA POSNU PICU SVAKO MORA DA ZAPIŠE: Samo ako DODATE 1 SASTOJAK biće HRSKAVA
Recept za posnu picu će vas oboriti sa nogu
S obzirom da neki ljudi trenutno poste, a ne mogu da odole pici, sada više nećete morati da se odrčiete omiljenog specijaliteta.
Recept za posnu picu će vas oboriti sa nogu.
Jedna namirnica joj daje hrskavost.
Svideće vam se kao i da ima šunke na njoj.
Sastojci
Za testo:
450 g brašna
280 ml vode
70 ml ulja
1/2 kockice kvasca
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za fil:
2 kašike kečapa
2 kašike ajvara
100 g maslinki
100 g šampinjona
1/2 glavice crnog luka
3 veća kisela krastavčića
1 manja, sveža, paprika
50 g kukuruza šećerca
2 veće konzerve tunjevine u komadima
300 g biljnog kačkavalja
1 kesica origana
Priprema
Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.
Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!