topi se
OBAVEZNO STAVITE 1 SASTOJAK U POSNU LENJU PITU: Daje POSEBAN UKUS, bez toga je više nećete ZAMISLITI
Jedan poseban sastojak daje još bolji šmek
Spremite posnu lenju pitu koja će vam se svideti više od klasične na koju ste navikli.
Ukus je fantastičan.
Jedan poseban sastojak daje još bolji šmek.
Sastojci
šećer 8 šoljica
ulje 3 šoljice
brašno 12 šoljica
vruća voda 6 šoljica
prašak za pecivo 1 komad
cimet 1 kesica
šećer 100 gr
jabuke 5 komada
šećer u prahu 4 kašike
Kako pripremiti
Šećer, ulje, vodu, prašak za pecivo i brašno sjediniti i mešati varjačom. Prvu polovinu smese izliti u pouljen pleh i peći na 200 stepeni 10-ak minuta. Za to vreme u šerpu staviti izrendane jabuke, malo cimeta i 100 gr šećera. Dinstati dok jabuke ne dobiju tamniju boju. Zatim izvaditi koru iz rerne, preko nje staviti fil sa jabukama i drugi deo preostalog testa. Peći 20-ak minuta na 200 stepeni. Kada se kolač ohladi posuti po njemu šećer u prahu.
(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!