ZAPAMTITE TO
SIPAJTE 1 ČAŠU OVOG SASTOJKA U BAKIN KOLAČ I SAMO TAKO ĆE BITI MEKAN: Spremaćete samo na TAJ NAČIN
Da bim vam stalno ispadao mekad ne smete da ga pravite bez jednog sastojka
Na bakinom kolaču su generacije odrasle.
Svi pamte njegov neodoljiv ukus.
Da bim vam stalno ispadao mekad ne smete da ga pravite bez jednog sastojka.
Sastojci
Potrebno je:
3 čaše brašna
1 čaša šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
3 jajeta
1 čaša ulja
1 čaša mleka
Priprema
Pekač uključiti da se zagreje.
Pomešati suve sastojke: Brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.
Zatim dodati jaja, mleko i ulje. Sve dobro izmesati, da se dobije fina smesa.
Blago pouljiti pekač (tako svaki put pre nego što stavite novu količinu smese) i kutlačom izliti smesu na sredinu pekača, pa ravnomerno raspodeliti istu. Gledajte da to uradite za manje od 10 sekundi.
Zatim poklopite i pecite 2-3 minuta.
Ponavljati postupak, dok ne potrošite smesu.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!