DA BI BAKLAVA BILA SOČNA U NJU OBAVEZNO MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK: Od sada je bez toga NEĆETE PRAVITI
Baklava na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

korisno

DA BI BAKLAVA BILA SOČNA U NJU OBAVEZNO MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK: Od sada je bez toga NEĆETE PRAVITI

Trik za sočnost morate da zapišete

Objavljeno: 17:53h

Napravite najsočniju baklavu sa orasima.

Trik za sočnost morate da zapišete.

Ovaj recept će vas očarati na prvi pogled.

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Sastojci

Potrebno je:

500 g kora za baklavu

500 g mlevenih oraha

200 g margarina

100 ml ulja

100 g šećera

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Dalila Dragojevic93

Preliv za baklavu:

3 čaše (od 250 ml) šećera

4 čaše vode

1 limun - sok

Priprema

Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.