korisno
DA BI BAKLAVA BILA SOČNA U NJU OBAVEZNO MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK: Od sada je bez toga NEĆETE PRAVITI
Trik za sočnost morate da zapišete
Napravite najsočniju baklavu sa orasima.
Trik za sočnost morate da zapišete.
Ovaj recept će vas očarati na prvi pogled.
Sastojci
Potrebno je:
500 g kora za baklavu
500 g mlevenih oraha
200 g margarina
100 ml ulja
100 g šećera
Preliv za baklavu:
3 čaše (od 250 ml) šećera
4 čaše vode
1 limun - sok
Priprema
Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.
Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.
Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!