BAKA OTKRILA TAJNU KAKO DA MUSAKA BUDE SOČNA: Dodajte 2 kašike ovog SASTOJKA i samo tako ĆETE SPREMATI (RECEPT)
Musaka u tepsiji, Foto: Bakina kuhinja

za ručak

BAKA OTKRILA TAJNU KAKO DA MUSAKA BUDE SOČNA: Dodajte 2 kašike ovog SASTOJKA i samo tako ĆETE SPREMATI (RECEPT)

Baka je otkrila tajnu kako da meso ispadne sočno i šta morate da dodate u nju

Objavljeno:

Napravite musaku po starom receptu.

Baka je otkrila tajnu kako da meso ispadne sočno i šta morate da dodate u nju.

Recept će vas oduševiti.

Potrebno je:

250 gr ml. mesa

1 glavica crnog luka

Četiri čena belog luka

50 grama suve seckane slanine

Musaka
foto: Bakina kuhinja

Ulje

Mlevena paprika biber suvi začin

500 gr krompira

100 grama rendanog kackavalja

2 jaja

100 ml. mleka

2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Na krugove iseci krompir pa dodati malo ulja i promešati. Pola krompira poređati u podmazan pleh.

Musaka
foto: Bakina kuhinja

Na ulju ispržiti seckan crni luk i slanina kad se isprži dodati navedene začine.

Musaka
foto: Bakina kuhinja

Krompir poređati polovinu a mleveno meso odozgo neprzeno pa staviti pržim luk sa začinima preko toga staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeniC do 30 minuta izvaditi iz rerne Preliti sa umucenim jajima u koju ste dodali pola kačkavalja rendanog , mleko i kiselu pavlaku i prelito krompir.

Musaka
foto: Bakina kuhinja

Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumene Miriše cela kuća tako je dobrog ukusa Probajte obavezno prijatno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.