SVAKI JUGOSLOVEN JE KROMPIR JEO NA OVAJ NAČIN: Domaćice su ga REDOVNO SPREMALE, a danas RECEPT svi ZAOBILAZE
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

kao prilog

SVAKI JUGOSLOVEN JE KROMPIR JEO NA OVAJ NAČIN: Domaćice su ga REDOVNO SPREMALE, a danas RECEPT svi ZAOBILAZE

Može da se jede kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ali i uz podvarak ili uz bilo koji recept sa kiselim kupusom

Objavljeno:

Sastojci:

800 g krompira

2 crna luka

6 kašika ulja

Restovani krompir
foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

1 kašika slatke paprike

Restovani krompir je najjeftiniji, a najukusniji način pripreme priloga koji svi vole.

Restovani krompir
foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Krompir spada u jeftino povrće od kojeg mogu da se naprave najrazličitija jela. Najzastupljeniji je kao prilog, a pomfrit, pire ili pečeni su najpopularniji.

Restovani krompir
foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Nekada se u Jugoslaviji pravio i restovani krompir koji su obožavale mnoge generacije. Priprema je jednostavna, a sastojci jeftini i ima ih skoro svaka domaćica kod kuće. Može da se jede kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ali i uz podvarak ili uz bilo koji recept sa kiselim kupusom.

Restovani krompir
foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Priprema: Krompir kratko kuvajte, nemojte ostaviti da skroz omekša, a zatim ga ocedite i krupnije isecite. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite crni luk isečen na rebarca. Kada on omekša dodajte krompir i posolite i pobiberite. Zatim promešajte, pa pospite slatku papriku. Sipajte malo vode i dobro promešajte, pa kuvajte dok ne ispari i dok krompir ne bude gotov. Povremeno promešajte.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.