![OD SADA ĆETE SLANINU JESTI SVAKI DAN: Konačno OTKRIVENO za šta je DOBRA U ORGANIZMU, prodisaćete](/data/images/2019/05/30/09/572327_slanina_ls.jpg)
zapamtite
OD SADA ĆETE SLANINU JESTI SVAKI DAN: Konačno OTKRIVENO za šta je DOBRA U ORGANIZMU, prodisaćete
Domaćice je stavljaju u sarmu, kiseli kupus, pasulj i mnoga druga jela
Poznato je da Srbi vole da jedu slaninu.
Kod nas se ona kombiniju sa svakim ručkom.
Domaćice je stavljaju u sarmu, kiseli kupus, pasulj i mnoga druga jela.
Isto tako ljudi vole da jedu uz paradajz i druge salate.
Postoje neke stvari koje morate da znate o njoj.
![Slanina](/data/images/2021/11/08/14/1033293_profimedia0641797469_ff.jpg?ver=1666608790)
Spadate li u kategoriju ljudi koji uvek paze šta će staviti u usta i izbegavaju slaninu ili neko drugo masno meso?
U slanini ima samo 2 odsto loših nezasićenih masti, a mononezasićenih masnih kiselina ima tri puta više nego što ih ima u morskim plodovima.
Od sada ne morate toliko da se brinete, studije su pokazale da morski plodovi sadrže više holesterola od slanine.
U nastavku Magazin Novosti nudi nekoliko teorija zašto bi bilo dobro da često jedete slaninu.
Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti za to takođe zaslužne.
Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije.
Odlična je u borbi protiv mamurluka.
Pruža osećaj sitosti. Slanina sadrži visok nivo zasićenih masti, pa ćete duže biti siti nego kada biste jeli ugljene hidrate.
![Slanina](/data/images/2022/01/29/18/1094223_profimedia0286188620_ff.jpg?ver=1666608831)
Vrlo je jednostavna za pripremu. Ukoliko volite prženu, možete je čak i u mikrotalasnoj pećnici napraviti.
(Espreso/Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!