![PROFESIONALNI KUVARI PILETINU POHUJU U OVOME: Jaja vam ne TREBAJU, a biće HRSKAVA kao nikada do SADA (RECEPT)](/data/images/2022/10/04/17/1266595_kornfleks_ls.jpg)
za ručak
PROFESIONALNI KUVARI PILETINU POHUJU U OVOME: Jaja vam ne TREBAJU, a biće HRSKAVA kao nikada do SADA (RECEPT)
Stavite u zamrzivač na pola sata
Možete malo da promenite jelovnik i da meso napravite na drugačiji način, probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.
Sastojci:
500 g belog mesa
150 g putera
150 g čedar sira
20 g mirođije
200 g brašna
250 ml piva
150 g prezli
Priprema: Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.
![Pohovana piletina](/data/images/2022/09/17/22/1256969_smesa_ff.jpg?ver=1666613526)
Izbacite jaja iz smese za pohovanje, jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu a čini meso mekanim i sočnim.
Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.
![Pohovana piletina, Kornfleks](/data/images/2022/10/04/17/1266593_korn_ff.jpg?ver=1666613539)
Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!