poslastica
JUGOSLOVENI SU SE DAVILI U OVOM KOLAČU: Danas za NJEGA DOMAĆICE nisu ČULE, a ništa JEFITNIJE ne postoji (RECEPT)
Garantovano će nestati sa stola čim ga iznesete, pa razmislite od tome da odmah napravite duplu meru
Tako kolač je bio omiljena poslastica mališanima širom bivše Jugoslavije.
Tako kolač je bio omiljena poslastica deci širom bivše Jugoslavije i na njemu su odrasle bukvalno generacije.
Mekani, sočni biskvit premazan čokoladnim kremom uveseljao je mališane. Iako ga više nema u prodaju, uz ovaj jednostavan recept možete da napravite kolač koji neodoljivo podseća na ovaj slatkiš.
Priprema je veoma jednostavna od sastojaka koje već imate kod kuće, a vaši ukućani će se sigurno obradovati. Garantovano će nestati sa stola čim ga iznesete, pa razmislite od tome da odmah napravite duplu meru.
Sastojci:
3 jajeta
prstohvat soli
8 g vanilin šećera
150 g šećera
80 ml ulja
90 ml mleka
200 g brašna
15 g praška za pecivo
eurokrem za premazivanje ili nutela
Priprema:
Jaja umutite ručnom mutilicom zajedno sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje i mleko, pa još jednom sve promešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa zamesite glatko testo bez grudvica. Pleh za pečenje obložite pek papirom, pa izlijte smesu i ravnomero rasporedite smesu špatulom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok nepo ne porumeni. Kada je testo pečeno, izvadite ha ih pleha i po dužini presecite na dva jednaka dela. obe strane premažite čokoladnim kremom po izboru, pa preklopite, tako da premazane strane budu u sredini. Secite na pravougainoke jednake širine, a po želji pospite šećerom u prahu.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!