DOKTOR UPOZORIO DA OVA PROMENA NA KOŽI MOŽE UKAZATI NA RAK: Nije primetna, a evo kako izgleda (VIDEO)
Doktor Karan Raj objasnio je kakve promene mogu ukazivati na rak kože, Foto: Printscreen TikTok/dr.karanr

pažnja

DOKTOR UPOZORIO DA OVA PROMENA NA KOŽI MOŽE UKAZATI NA RAK: Nije primetna, a evo kako izgleda (VIDEO)

Budite oprezni!

Objavljeno:

Mnogi trenutno uživaju u suncu – ali važno je da imamo odgovarajuću zaštitu kada smo napolju. Imajući na umu koliko je važno koristiti zaštite od Sunca, doktor je naglasio nekoliko važnih saveta na TikToku.

Doktor Karan Raj je rekao da oni koji imaju uporne bubuljice koje odbijaju da nestanu treba da posete lekara. U video snimku koji prikazuje malu tačku na licu žene, on je savetovao da svaka "bubuljica" koja se ne zaceli ili nestane zahteva medicinsku pomoć. Zatim je pokazao sliku druge oznake koja se u početku pojavila kao bubuljica, ali se ispostavilo da je to karcinom bazalnih ćelija (BCC) - jedan od najčešćih oblika raka kože.

Dr Raj je objasnio da ovi mladeži obično imaju "svijene biserne ivice" i da takođe mogu pokazati sitne krvne sudove ili ulceracije. Povremeno, mogu ličiti na osip ili suve fleke, opstaju čak i nakon tretmana antigljivičnim proizvodima. On je apelovao na ljude da upamte da rak kože nije uvek crna ili smeđa mrlja ili nešto što se brzo menja. BCC, primetio je, često "sporo raste" i stapa se sa bojom kože.

Doktor Raj je istakao važnost provere svih tragova na koži koji ne zarastaju, bez obzira na tip kože. On je istakao da budete oprezni zbog promena na koži. Otkako je video dr Raja postao viralan, prikupio je hiljade pregleda, a mnogi su izrazili zahvalnost na njegovim savetima koji mogu da spasu život. Brojni gledaoci su takođe podelili svoje priče o zdravlju kože, piše Mirror.

- Ovaj pregled kože je od suštinskog značaja za održavanje zdrave i sjajne kože. Hvala na podsetniku.

- Imam jedan od ovih na nosu oko pet godina.

NHS ističe da je nemelanomski rak kože, koji uključuje karcinom bazalnih ćelija (BCC) i karcinom skvamoznih ćelija (SCC), najčešći oblik raka koji nastaje u gornjem sloju kože.

Nemelanomski rak kože se često leči i obično je uzrokovan prekomernim izlaganjem ultraljubičastom svetlu od sunčanja ili korišćenja solarijuma. Ključni znak nemelanomskog raka kože je pojava kvržice ili obojene mrlje na koži koja ne postoji.

Iako se može razviti bilo gde, češće se nalazi na delovima tela kao što su:

glava, lice i uši

vrat i ramena

ruke

noge

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.