OVO JE NAJINTELIGENTNIJI KRIMINALAC U SRBIJI: Pomenuo je najgoru vrstu mučenja, ovo je jezivo
Đorđe Vasiljević Atila, Foto: Kurir TV

IQ

OVO JE NAJINTELIGENTNIJI KRIMINALAC U SRBIJI: Pomenuo je najgoru vrstu mučenja, ovo je jezivo

Vasiljević je izašao iz zatvora 2015. godine

Objavljeno:

Đorđe Vasiljević, poznatiji kao Atila, nezvanično važi za najinteligentnijeg srpskog kriminalca, sa koeficijentom inteligencije od čak 141. Proveo je iza rešetaka ukupno 13 godina.

Atila je odrastao u teškim uslovima, sa ocem alkoholičarem koji ga je fizički zlostavljao. Devedesetih godina, kao dečak, bio je prepušten sebi i beogradskom asfaltu. Sa 13 godina je upoznao majku za koju je mislio da je mrtva. Na ulici je dobio nadimak Atila i počeo se upuštati u ozbiljniji kriminal - krađe, iznude i razbojništva. Kako sam priznaje, od 317 članova krivičnog zakona Republike Srbije, prekršio je čak 122.

Vasiljević je izašao iz zatvora 2015. godine. Danas živi u malom mestu i najveći cilj mu je da izvede na pravi put svoje četvoro dece.

Gostujući u emisiji "Crna hronika" na Kurir televiziji, Atila je otkrio kakav je bio život u zatvoru. Najpre se osvrnuo na pitanje voditeljke Jelene Pejović o tome kako su u zatvoru tretirali silovatelje i pedofile.

- Da li možete da zamislite najgoru vrstu mučenja koju možete da priuštite drugom ljudskom biću? Ovo je 30% gore od toga. Morate da shvatite da imate i drugu ekipu koji su zločinci, samo nisu grozni zločinci - rekao je Atila i dodao:

- U zatvoru postoje časna dela i nedela. Časna dela u kriminalu su ubistvo u kriminalu, pljačka banke i slične stvari. Sa druge strane, svi ti zločinci, kojima sam pripadao i ja, imaju majke, sestre, žene, decu. Negde ti ljudi imaju crnilo u sebi, ali oni popravljaju to crnilo time što muče ovog silovatelja ili pedofila. Jer su oni pre svega bolji od njega i nikada ne bi uradili tako nešto bez obzira na to što su uradili gomilu drugog zla.

Atila je opisao svakodnevni život u zatvoru i uslove u kojima su zatvorenici boravili.

Atila
Atilafoto: BALKAN INFO/YOUTUBE

- Zatvorenicima je u zatvoru dosadno, nema televizije i nema radija. To je vreme kada su odrasli muškarci zatvoreni u jednoj sobi. Ako stražari nađu erotske novine, biju dok neko ne prizna čije su. Što je u principu totalno suludo, oni biju zato što ih treba tući, a ne zato što je to bitno. To je vreme kada nemate dušeke jer su previše tanki, ali ako stavite karton od kutije paketa i oni nađu, biju vas. To je vreme kada krijete flaše sa kojima trenirate jer je trening zabranjen, biju vas - naveo je Atila.

Atila se osvrnuo i na duge zatvorske kazne, ističući da one gube smisao posle određenog vremena.

- Čovek je zatvoren da odsluži kaznu sa zabranom kretanja. Ne da mu bude hladno ili vrućina, da nema lekove a bolestan je, da je gladan, da ne može da zagreje vodu pa mora hladnom i umire. Zašto su kazne od 40 godina nesvrsishodne? Prvo, svi posle 15 ili 20 godina postaju nevini ako imaju još iole mozga, a neretko i lude na način da ne znaju za bolje. Znači, hranite ih za džabe jer oni više ne znaju zašto su tamo, niti ih to zanima - rekao je Atila i dodao:

- Drugo, to je već smrtna kazna sama po sebi. Videćete vremenom da ovo što ja pričam je sasvim realno. Ne postoji čovek koji je došao u zatvor po kazni od 35 godina, dobio 40 i da će izaći živ. Loša hrana, medicinska nega, uslovi i na kraju krajeva stražar se poistovećuje sa jednom stvari 'pa šta ako umire, što je napravio ono onomad'. Iako im nije posao da ga puste da umre.

Bonus video:

02:06

AUSTRIJSKA POLICIJA JE ODLIČNO ODRADILA SVOJ POSAO! Stručnjak za visokotehnoloki kriminal pohvalio rad bečkih istražnih organa

(Espreso / Kurir / Luka Vujičić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.