ON JE OTAC NAŠE NOVE MISICE: Još 90-ih se znalo za njega, a ovako je govorio u "VIDIMO SE U ČITULJI"!
Željko Rutović, Foto: NEMANJA NIKOLIĆ

LEGENDE DEVEDESETIH

ON JE OTAC NAŠE NOVE MISICE: Još 90-ih se znalo za njega, a ovako je govorio u "VIDIMO SE U ČITULJI"!

U dokumentarnom filmu “Vidimo se u čitulji” prikazan je kao tridesetogodišnjak koji je bez dlake na jeziku govorio o svojoj burnoj kriminalnoj prošlosti

Objavljeno:

Aleksandra Rutović, izabrana je za novu Miss Srbije 2024. nakon što je sinoć, 19. juna, održan svečani izbor na Trgu Republike.

Ona je ćerka Željka Rutovića, koji je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji".

U dokumentarnom filmu “Vidimo se u čitulji” prikazan je kao tridesetogodišnjak koji je bez dlake na jeziku govorio o svojoj burnoj kriminalnoj prošlosti, ali i kao jedan od retkih kontroverznih biznismena sa ovog podneblja koji se upustio u poslove sa ukrajinskom mafijom.

U filmu je na sledeći način opisao svoj odnos sa Ukrajincima:

"Jedan deo Sočija, Adler, drže Jermeni, drugi deo drže Gruzini, i svi su kao braća. Sve što kažu učine, i više nego što kažu, veruj mi. Meni se dešava, recimo, kada sam u nekom hotelu, da me oni svako jutro zovu. Recimo, taj Griša, taj vođa te mafije tamo, to je čovek od nekih svojih 50 godina. Zovne me svako jutro i kaže: 'Željko, dođi, sredio sam ti sastanak sa načelnikom aerodroma.' Ja dođem tamo, on je sve pripremio, ne moram tri reči da kažem, veruj mi, sve je završeno."

O organizovanom kriminalu, koji devedesetih godina u formi koju danas poznajemo nije postojao, Rutović je imao da kaže sledeće:

"Kod njih je sve potpuno drugačije. Tamo, od onoga klošara na ulici do gradonačelnika tog grada, do predsednika opštine, šta ja znam, do najjačih ljudi, i do načelnika policije, svakom se zna njegov deo zarade i svi rade u jednom sklopu, zajedno."

Posle incidenta u hotelu "Prag" i napada na Predraga Rankovića Peconija, Rutović je par godina proveo u bekstvu i za njim je bila raspisana crvena poternica.

Željko Rutović, koji je (pored Kristijana Golubovića) jedini ostao živ od aktera poznatog dokumentarnog filma “Vidimo se u čitulji”, poslat je juna ove godine na izdržavanje kazne u zatvor “Zabela” u Požarevcu, zbog ranjavanja biznismena Predraga Rankovića Peconija.

I nakon sudskog procesa, ostalo je nerazjašnjeno šta je istinski razlog zbog koga je Rutović u martu 2017. godine u beogradskog hotelu “Prag” potegao pištolj i upucao Rankovića u nogu.

Bonus video:

02:06

AUSTRIJSKA POLICIJA JE ODLIČNO ODRADILA SVOJ POSAO! Stručnjak za visokotehnoloki kriminal pohvalio rad bečkih istražnih organa

(Espreso Vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.