Koji penzioneri mogu do pozajmice od 18.000 dinara? Nema kamate, a ovo je rok za vraćanje novca
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

Koji penzioneri mogu do pozajmice od 18.000 dinara? Nema kamate, a ovo je rok za vraćanje novca

Najstarija penzionerska organizacija koja pomaže penzionerima

Objavljeno:

Udruženje penzionera grada Niša je najstarija penzionerska organizacija koja postoji i funkcioniše u kontinuitetu skoro osamdeset godina.

Bilo je i uspona i padova u radu, ali se uprkos nedaćama organizacija oporavljala i nastavljala sa radom. Danas okuplja više od deset hiljada članova organizovanih u 78 mesnih odbora.

– Osnovna vodilja naših aktivnosti je da, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, doprinesemo poboljšanju kvaliteta života naših najstarijih sugrađana, bilo to materijalno ili na neki drugi način, organizovanjem predavanja na teme koje ih interesuju, pravnim savetima, sportskim aktivnostima, druženjima – kaže Vlastimir Gocić, predsednik Udruženja penzionera grada Niša.

1 / 5 Foto: Beta / Dragan Gojić

On, između ostalog, ističe da je putem Fonda solidarnosti, koji oko deset godina egzistira u okviru Udruženja, sredstva koristio skoro svaki od 4.000 članova Fonda. Reč je o sumi od 18.000 dinara koja se kao pozajmica bez kamate i bilo kakvih drugih naknada vraća posle šest meseci. To je značajna finansijska potpora, naročito penzionerima sa niskim primanjima, kojih u Nišu nije malo.

Iz Udruženja navode i da su iz sopstvenih sredstava obezbedili 700 paketa sa namirnicama i sredstvima za higijenu koji su podeljeni članovima sa penzijom manjom od 25.000 dinara. Plan je da do kraja godine takvu vrstu pomoći dobiju i ostali članovi Udruženja.

Vlastimir Gocić kaže da se vodi računa i o društvenom životu najstarijih. Kad god se ukaže prilika, obezbeđuje im se da pod povoljnijim uslovima prisustvuju značajnijim kulturno-zabavnim manifestacijama, a kao ilustraciju da i pripadnici trećeg doba itekako znaju da sebi prirede lepe trenutke govori podatak da se godišnje realizuje stotinu izleta ne samo u bližoj okolini Niša, već i na udaljenijim destinacijama.

Bonus video:

01:11

NEVEROVATNO! EVO KOLIKA JE PENZIJA VERICE ŠERIFOVIĆ! Cifra izaziva šok i nevericu, a sumnja se da ima i štek

(Espreso / Glas osiguranika / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.