Objavljen je najnoviji konkurs za penzionere: Prijava traje do 7. oktobra, a ovo su uslovi
Penzioneri, Foto: beta dragan gojić

PENZIONERI

Objavljen je najnoviji konkurs za penzionere: Prijava traje do 7. oktobra, a ovo su uslovi

Pravo učešća na konkursu imaju sve starije osobe, penzioneri i oni koji to još uvek nisu

Objavljeno:

Umetničko veće 22. po redu Festivala „Zlatno doba 2024”, koji organizuju Dnevni centri i klubovi u okviru Gerontološkog centra Beograd, raspisalo je četiri konkursa namenjena svim starijim osobama (65+) koje žive na teritoriji grada Beograda.

Seniorima-poetama koji pišu srcem upućen je poziv da se odvaže i prijave na konkurs „Zlatni stih”, tema je slobodna, a uslov je da nisu članovi Udruženja književnika Srbije, da su pesme (najviše dve) nastale u „zlatnom životnom dobu” i da ne prelaze 25 stihova.

Penzioneri
foto: Filip Plavčić

Pozvani su i seniori-rekreativni pisci da uzmu učešće u novom projektu – Konkursu za kratku priču (jednu priču), tema i žanr su takođe slobodni, uz uslov da nisu članovi Udruženja književnika Srbije, da priča bude dužine do tri stranice A4 formata kucano fontom veličine 12.

Literarni radovi se šalju na adresu RJ „Dnevni centri i klubovi”, Marije Bursać br. 49, 11080 Zemun, sa naznakom „za Poetski konkurs” ili „za Konkurs za kratku priču” zaključno sa 7. oktobrom ove godine.

Pesmu ili kratku priču treba dostaviti u tri primerka i potpisati šifrom. Rešenje šifre sa podacima dostaviti u posebnoj koverti zajedno sa pesmom ili kratkom pričom: ime i prezime, godina rođenja, adresa i broj telefona, saopštio je organizator konkursa.

Bonus video:

02:18

PENZIONERI NAŠLI NAČIN KAKO DA UŠTEDE STRUJU KOJI JE POTPUNI HIT! Ne moraju da pale klimu, a rashlade se i pri tom zabave

(Espreso / Glas osiguranika / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.